10 flori pentru buchetul de mireasă și anotimpurile lor

10-flori-pentru-buchetul-de-mireasa-si-anotimpul-lor

De cele mai multe ori domnișoarele ne întreabă ce flori ar trebui să folosesc în buchetul de mireasă și vă spunem sincer nu e o întrebare simplă și vă explicăm și de ce. Știu că multe dintre voi ar spune, ok dar alegi floarea ta preferată și gata, ei bine nu întotdeauna e garantat că vei găsi bujori în luna noiembrie. Mai pe scurt, dacă iubești florile de primăvară ai face bine să alegi ziua de nuntă în luna aprilie-mai spre exemplu, sau faci o nuntă toamnă în culori tomnatice cu flori de câmp.

Azi vă prezentăm o listă cu cele mai întâlnite flori din buchetul de mireasă și anotimpul în care le poți găsi pe piață.

Trandafirul – această minunată floare este simbolul iubirii și al pasiunii, poate de aceea este prima alegere în rândul domnișoarelor pentru piesa centrală a buchetului de mireasă.  Trandafirii se regăsesc într-o varietate de culori, forme și mărimi, fiind ideali pentru orice tematică de nuntă. În plus aceștia sunt foarte rezistenți, datorită noilor metode de creștere, și vor rezista cu brio pe toată durata evenimentului. Trandafirii sunt soluția economică am putea spune pentru buchetul de mireasă fiind accesibili pe toată perioada anului.

Bujorii – aceste flori sunt foarte în vogă, buchetele de nuntă fiind cu adevărat senzaționale. Bujorii vin în diferite nuanțe și culori pastelate, ideale pentru miresele romantice. Desigur bujorul înflorește primăvara și nu este recunoscut pentru rezistența lui. Dacă îți dorești foarte mult un bujor în buchetul tău de mireasă, însă e un alt anotimp poți oricând să îl ai, doar că costul crește exponențial și acel parfum deosebit pe care bujorii în sezon, dispare.

Laleaua –  o altă floare de primăvară foarte căutată de miresele care aleg acest anotimp pentru nunta lor. Buchetul de lalele este deosebit și va oferi un parfum primăvăratic unic. Laleaua este o floare prezentă într-o varietate de culor și poate fi ușor combinată cu alte flori. Pentru că nu sunt foarte rezistente îți recomandăm să te bazezi pe bobocii de lalea, în detrimentul florilor deja deschise, vor avea o rezistență mai mare. De asemenea un buchet realizat din foarte multe lalele este destul de greu, așa că fiți pregătite 🙂 ;

Orhidee – este o floare gingașă și deosebit de prețioasă. Orhideea se găsește într-o varietate de nuanțe și poate fi achiziționată pe toată durata anului. Buchetele de orhidee sunt foarte apreciate și aceasta este una din florile care îți va oferi un buchet în cascadă deosebit. Buchetul de mireasă realizat din orhidee este destul de fragil însă cu puțină atenție va rezita cu brio chiar și în zilele toride de vară. Un inconvenient al acestor flori este costul, așa că fiți pregătite cu un buget cât de cât consistent dacă aceasta este floarea dorită pentru ziua cea mare.

Cale – este o floare simplă și deosebit de elegantă, ideală pentru o miresică cu gusturi rafinate. Cala poate fi ușor utilizată într-o diversitate de combinații pentru buchetul de mireasă, datorită culorilor deosebite. Noi preferăm cala în buchetele tomnatice, însă aceasta poate fi aleasă pe tot parcursul anului, fiind de asemenea și rezistente la temperaturi calde. La temperaturi foarte scăzute, calele devin mai sensibile. Buchetul de mireasă cu cale are un aspect clasic și chiar dacă bugetul va fi puțin mai mare, credem noi că sunt flori care merită.

Crinul – o altă floare deosebită, ce poate fi aleasă cu ușurință ca și element central pentru buchetul de mireasă. Aceste flori sunt rezistente și se găsesc pe toată durata anului, în plus au o paletă de culori destul de variată, iar datorită volumului lor, nu vor fi necesare prea multe fire pentru realizarea unui buchet spectaculos, deci un cost destul de scăzut am spune noi. Un dezavantaj al florilor de crin este parfumul puternic, pentru care unele din miresici prezintă alergii.

Freziile – deși în mod normal aceste flori sunt alese ca și flori de suport, aceste flori au un parfum deosebit și se găsesc în diferite culori. Freziile sunt flori delicate de primăvară ce completează cu success orice buchet de mireasă. Acestea au un aspect de prospețime și puritate fiind o alegere minunată pentru nunțile de primăvară-vară.

Gerbera – această floare poate fi găsită pe toată perioada anului și datorită varietății de culori poate fi ușor integrată în orice sezon. Sunt flori foarte rezistente și care necesită un buget destul de mic. Cele mai senzaționale buchete par a fi cele de toamnă , dar asta e doar părerea noastră 🙂 ;

Lăcrămioarele – alte flori gingașe de primăvară, sau mai bine spus de început de primăvară. Parfumul și gingășia lor vor încununa cu success orice buchet de mireasă și cu siguranță vor oferi acel ceva unic.

Liliacul – este floarea care înflorește spre sfârșitul primăverii și poate fi ales în cele 3 varietăți de culori: alb, mov și albastru. Este o floare destul de firavă, însă oferă un buchet de mireasă plăcut parfumat și deosebit ca și aranjament.

Florile din buchetul de mireasă sunt evident alegerea ta, plecând de la tematica nunții poți alege dintr-o varietate de plante pentru a realiza acel buchet unic și memorabil pe care ți-l dorești.

Asteptăm imagini de la voi și evident sugestii!

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.