Anotimpul nuntii mele

nunta-vara-anotimp

Dupa toropeala de peste zi, ziua nuntii mele, ziua ideala este clar in anotimpul de iarna. Cu o rochie vaporoasa, de aceea care face un cerc cu un diametru exagerat de mare, lipita pe trup si care lasa putina piele la vedere, ma si vad trecand printre nametii de zapada ca Ana lui Manole prin vant si ploaie si cate si mai cate. Ce-i drept ea saraca a nimerit in zid, iar in imaginatia mea eu caut cu indarjire, cu alesul inimii, zidurile Starii Civile. Luand in calcul caldura de peste zi, cativa fulgi de nea si cativa oameni de zapada cu un papion negru cu buline de culoarea buchetului de mireasa par sa fie elemente esentiale pentru ziua nuntii de vis.

Dar poate ca la fel de frumos este sa te casatoresti intr-o zi de vara, in care termometrele trec usor peste 35 grade Celsius. Pana la urma este si acesta un test – daca alesul inimii rezista la caldura de afara corelata cu, caldura sufleteasca si mai reuseste sa si respire in camasa incheiata destoinic pana la ultimul nasture, inseamna ca merita sa-ti stea alaturi, sa te ocroteasca si sa te iubeasca asa cum numai un barbat stie sa o faca. Parca vad zeci de fetite balaie imbracate in rochite lejere si elegante, razand zgomotos si conducand cu entuaziasm cuplul de miri catre biserica.

Si totusi as lasa parca vara sa treaca, sa-si ia cu ea toate bagajele, caldurile sufocante si razele care ard pielea de dimineata pana seara. As astepta pe dna. Toamna, dar sa se instaleze asa cum numai dumneai stie sa o faca. Si cu pantofiorii eleganti de mireasa as calca cu incredere pe covorul galben-ruginiu, cu siguranta ca am ales cu inima si am ales bine. L-as saruta cu foc pe cel ales sub frunzele care cad rand pe rand lasand copacii goi, in asteptarea iernii. Parca toamna mi-ar da sentimentul ca o sa fie bine chiar si in momentele in care in cuplu se va instala monotonia; si parca toamna ar da culoare iubirii noastre si ar creste-o frumos, viu colorat.

Dar la o nunta toamna mi-ar lipsi verderele. Iar pentru verdele primaverii, as da la schimb si albul iernii si galbenul verii si ruginiul toamnei. Da, intr-o primavara calduta mi-as face nunta. Intr-o primavara verde, pe un covor de iarba proaspata as calca cu alesul inimii si as surade razelor mangaietoare ale soarelui. As avea asa sentimentul ca iubirea noastra se va reinnoi continuu, ca va creste frumos in nuante elegante si sincere, ca va avea puterea sa treaca peste rele si va naste mereu in inimi bunatate, iubire, frumos. O nunta facuta primavara ma face sa cred ca este o nunta cu noroc.

Tu cand te vezi in drum spre Starea Civila, cum e in jur? Este soare sau ninsoare, este ploaie sau verdeata, este noroc, fericire, iubire?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.