Atentie la Fat-Frumos! (episodul 2)

Si v-am promis un episod 2 pe care viata mi l-a dat sa-l traiesc, nu pentru ca sunt o fire razbunatoare, ci pentru ca mereu caut oameni buni, frumosi la interior, dar uneori mai dau si peste persoane de tipul “not my people”.

Povestea cu Marius a continuat pentru cele 2 persoane implicate. Soarta a facut sa fim prietene si colege; iar printre trebaluiala de la munca, din cand in cand se deschidea cate o fereastra de messenger. Cand se deschidea o fereastra de messenger la mine, se deschidea una si la colega mea, cand o suna pe ea, la distanta de un minut ma suna si pe mine. Era Marius care ne vorbea despre aceleasi lucruri si ne declara (la amandoua, separat) incantarea lui fata de sufletul nostru (suflet, trup, ce mai conteaza acum diferenta:P). De fiecare data cand aparea online, stiam ca urmeaza sa ne “incante” pe amandoua. Si l-am pus pe acest Fat-Frumos in zona oamenilor fara bun simt, fara scrupule si fara valori si am continuat amandoua sa tinem legatura cu el (de la distanta si intr-un mod suficient de distant), in ideea ca soarta, destinul, ne va pune la un moment dat fata-n fata pe toti 3.

Eu toata viata am afirmat ca un om cu care ma intersectez o data, imi va iesi in cale si a doua oara. Si uite asa viata le aseaza pe toate si in iarna Marius a fost delegat sa vina la Iasi. Nu mare mi-a fost mirarea cand la 2 minute dupa ce a sunat-o pe prietena mea, am primit si eu un telefon de la acelasi Marius ce ma anunta ca abia asteapta sa ne vedem. Stupoare: si prietenei mele ii spusese acelasi lucru.

Si nu mi-a placut niciodata sa tes, dar ma incadrez numai bine in categoria femeilor capabile sa tese o situatie astfel incat sa-si atinga obiectivul.

Fix in seara in care trebuia sa iesim cu Fat-Frumos (de fapt prietena mea sa iasa caci el nu a putut sa iasa cu mine in aceeasi seara, la aceeasi ora ca, vai Doamne, trebuia sa se intalneasca cu al sau coleg de pe Iasi; interesant cum al sau coleg are niste cretulii superbi si se suprapune cu a mea prietena; sa-mi fie iertata ironia, dar in situatia data nu pot fi altfel), am stabilit o iesire la ceai cu o gasca de oameni faini.

Si prietena mea a fost luata de acasa de dragul nostru prieten comun ce s-a pregatit “sufleteste” pentru o noapte romantica in 2 (oare cu al lui coleg de serviciu?). Si chiar daca el dorea sa mearga direct la hotel, prietena mea a preluat carma si s-au indreptat impreuna spre cafeneaua unde eram eu si gasca vesela.

Ce a urmat e usor de vizualizat: s-au asezat la o masa si am aparut si eu, iar ochii lui migdalati s-au facut mari, iar expresia fetei lui o vom tine minte toata viata si o vom povesti la nepoti. Mica este lumea, iar cand te joci cu focul trebuie sa ai grija sa nu te arzi. Si sa nu credeti ca s-a ars prea mult caci omul fara scrupule tot fara scrupule ramane, indiferent cat de multe lectii ii da viata.

A ramas surprins exclamand cat de mica e lumea si ca nu-I vine sa creada ce s-a intamplat si poate va sta sa se gandeasca de 2 ori inainte sa iasa cu 2 in acelasi timp.

Noi ne-am continuat ceaiul, editand si re-editand povestea, asa cum viata continua dupa fiecare experienta presarata de amor, mai mult sau mai putin frumoasa.

Cred in continuare ca acolo undeva este si Fat-Frumos al fiecareia dintre noi, ca oameni buni, frumosi la interior exista chiar daca mai dam si peste oameni superficiali care nu au verticalitate.

Si nu s-a terminat cu “Au trait fericiti pana la adanci batraneti”, dar cine vrea sa traiasca pana la final langa un om fals?!

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.