Bruxelles – confesiunile unui cetatean european

Inspiram si expiram zilnic aerul orasului, de aceea de multe ori alegem un concediu sau o luna de miere in natura sau o destinatie exotica. Insa cu toate acestea nu putem sa fim departe de oras… A inspira aerul orasului e o adevarata traire, nu simti doar mixul de mirosuri (localul preferat de pizza de la coltul strazii, cafeneaua preferata unde iti pierzi diminetile etc.) dar si agitatia, trairile, fericirile celor din jur. Pe langa acestea orasul ascunde istorie, traditie, spirit fiind semn al dainuirii popoarelor ce au fost si vor mai fi.

Si daca ati ales sa perindati in luna de miere sau in concediu in minunatele orase ale lumii, prietena noastra Ramona,  freelancer sub numele de GrafisRamona ne recomanda Bruxelles, orasul cu privelisti de vis si istorie nemuritoare. In 2011 Ramona a ales sa isi petreaca luna de miere aici si ca urmare a acestei experiente de curand a decis sa isi mute viata in Bruxelles. Astazi  ne povesteste despre experienta ei ca si vizitator: “Cladirile, istoria locului dar si privelistea de la balcon iti creaza un miraj din care nu vrei sa te mai trezesti. Trebuie sa experimentezi, sa simti grandoarea si splendoarea locurilor de aici.”.

Pasionata de grafica si fotografie Ramona se afla in Bruxelles pentru a perfectiona aceasta pasiune, iubeste Bucovina si traditiile romanesti, insa recunoaste ca a fost captata si cucerita la intalnirea cu maretul Bruxelles. Cele mai frumoase imagini care iti vor ramane mereu in amintire le vei gasi noaptea in Bruxelles, jocul de lumina in minunata sculptura a monumentelor te vor lasa fara aer si iti vor crea acea stare minunata de euforie din care nu te poti trezi si pe care nu ai vrea sa o parasesti.

Daca ai decis sa ajungi  la Bruxelles ai grija sa nu ratezi Grand Place, o cladire magnifica aflata in patrimoniul UNESCO sau Atomii unde poti face parte (la nivel supradimensionat) dintr-o structura atomica fabuloasa. Ajunsi aici ati face bine sa nu ratati renumita ciocolata belgiana care este intr-adevar o adevarata delicatesa si odata ce ati facut cunostinta, fiti siguri ca nu o veti uita.

Mai in gluma mai in serios Ramona va sugereaza sa nu supraestimati vremea din Bruxelles; daca ati ales o perioada de primavara sau toamna pentru mica escapada, ar fi bine sa aveti la indemana o umbrela pentru ca “nu se stie niciodata unde va prinde ploaia”.

Una peste alta Bruxelles este o comoara a Europei (nu doar din punct de vedere administrativ ci si din punct de vedere arhitectural). Pentru voi cei pasionati de aerul orasului, capitala Belgiei este locul ideal de vizitat si chiar pentru locuit dupa cum recunoaste si prietena noastra Ramona (careia ii multumim pentru sfaturi si pentru imaginile postate).

Dupa aceasta discutie suntem pregatite cu bagajul sa vizitam Bruxelles, voi?

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.