Buchet de mireasa cu crini

crin-roz-alb-buchet-mireasa

Simbol al puritatii si al regalitatii, crinul este o floare prezenta in istoria omenirii de mai bine de cinci milenii, intrecand chiar si trandafirul prin istoria sa.

Legenda spune ca doi tineri au sfidat o vrajitoare prin desfacerea unui blestem malefic de pietrificare. Vrajitoarea drept razbunare a aruncat un nou blestem asupra celor doi frati transformandu-i in 2 flori de crin al caror miros era menit sa te indeparteze.

Ca multe alte dintre suratele sale, floarea de crin era recunoscuta in trecut prin proprietatile tamaduitoare, oamenii utilizand bulbii acesteia pentru vindecarea ranilor provocate de muscatura de sarpe. Floarea era utilizata in Roma si Grecia antica pentru incununarea eroilor de razboi.

Crinul este un semn al regalitatii aceasta regasindu-se in simbolul hieroglific de reprezentare a Egiptului, iar mai tarziu devenind simbolul casei regale franceze. De asemenea floare era considerata simbol al puritatii si castitatii forma sa de pocal fiind atribuita Fecioarei Maria.

Crinul imperial, cel mai cunoscut de catre noi romanii, este introdus in 1903 de catre botanistul  Ernest Henry Wilson, acesta fiind un hibrid ce si-a consacrat locul fruntas intre suratele flori. Prin parfumul, forma si culorile sale acesta ramane poate printre cele mai apreciate flori de pe batranul continent.

In buchetul de mireasa crinul ofera o varietate de optiuni de culoare si forme. Acesta se poate utiliza in combinatii cu diferite flori dand o nota de eleganta si un parfum floral placut. Pentru anul 2013/2014 trendul este crinul tip cala, care se regaseste intr-o varietate de culori: mov, galben, roz, alb etc.

Dar voi dragele noastre, ati alege aceasta floare cu istorie pentru buchetul vostru de mireasa?

Sursa imagini: Pinterest.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.