Bujorul

Continuam astazi mica noastra incursiune in minunata lume a florilor… O floare te reprezinta, iti insipira creatie, dragoste si inspiratie.

Traieste printre noi de circa 4000 de ani, fiind descoperita pentru prima data de catre chinezi si ulterior adoptata in Japonia. Planta longevitatii dupa cum ii era numele, poate fi una dintre cele mai adorate plante, fiind cultivata in exclusivitate de catre oamenii bogati.

Legenda spune ca doctorul Paeon (denumirea stiintifica a bujorului fiind Paeonia) elec al zeului medicinei Asclepius, descopera pe muntele Olimp o radacina magica cu darul de a alina durerea femeilor la nastere. Invidios Asclepsius planuieste sa il omoare pe Paeon, dar Zeus evita aceasta tragedie prin transformarea invatacelului intr-o floare numita bujor. Conform legendei din semintele acestei flori sunt tratate ranile zeilor Marte si Pluto.

Inca din antichitate bujorul este recunoscut pentru numeroase  proprietati curative, fie ca este vorba despre durerile nasterii, proprietati afrodiziace sau chiar leacul pentru “lunateci”; unii considerau ca este leacul pentru deochi sau te fereste de posesiuni demonice, iar altii erau de parere ca presararea a cateva seminte de bujor pe perna seara te va feri de cosmaruri.

Bujorul in folclor este creat de zeita Lunii, astfel planta este printre putinele care stralucesc la lumina lunii pline, iar recolta ei se face strict in timp de noapte, altfel ciorile iti vor scoate ochii daca o vei cultiva pe timp de zi.

Bujorul, draga miresica, e o planta incredibil de atragatoare, are un parfum deosebit si o varietate de culori foarte atragatoare, multe din speciile de bujor schimbandu-si culoarea din momentul in care se deschid si pana cand se scutura.

Bujorul este o floare a longevitatii in casnicie dupa parerea noastra, iti aduce un aer unic de implinire si te face deosebita prin eleganta si culoare. Voi ce parere aveti? Este sau nu bujorul o alegere buna pentru buchetul de mireasa?

 

You may also like

3 Comments

  1. Buna Sim,
   Bujorul este o floare de primavara, o poti gasi foarte mult in luna mai. Poti avea un buchet cu bojori si in luna septembrie, insa acestia sunt cel mai probabil adusi din import si implicit mai putin rezistenti. Sfatul nostru este sa folosesti o combinatie de flori printre care si bujorul pentru a avea un buchet mai compact.
   O zi minunata iti uram!

 1. Buna ziua.

  Imi puteti spune, va rog, daca pentru nunta in 6 iunie mai sunt ok bujorii? Sunt rezistenti in buchete si aranjamente?

  Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.