Lacramioare in buchetul de mireasa

Buchet de Mireasa Lacramioare si Bujori

Incerc sa imi aduc aminte de minunta copilarie, cand alergam pe campii si culegeam flori pentru a le transforma mai apoi in coronite. Pe vremea aceea o doamna batrana avea in curtea casei o superba gradina cu flori, pe care o pazea cu sfintenie de copii obraznici care faceau ravagii :D. Pe langa evidenta sfidare impotriva batranei ceea ce mi-a ramas intiparit in minte atunci era minunatul petic de pamant unde primavara infloreau cele mai parfumate si gingase flori din gradina – lacramioarele. Fiind foarte rare in zona noastra, tin minte faptul ca pandeam ore intregi pana batrana intra in casa pentru a lua cateva fire de lacramioare, stiu ca nu e frumos sa furi, dar copil fiind in cautare de senzatii tari ma regaseam ades in situatii de tipul furat flori precum lacramioare, liliac sau lalele :).

Astazi am hotarat sa va scriu cate ceva despre aceste minunate flori. Lacramioarele, legenda spune, au aparut pe pamant ca urmare a lacrimilor varsate de Eva la alungarea ei din Rai. O alta legenda spune ca lacramioarele sunt lacrimile Sfintei Maria care au fost varsate la moartea fiului sau Iisus.

Lacramioarele infloresc in perioada aprilie-mai si in opinia mea sunt poate cele mai gingase flori din acest sezon. De asemenea lacramioarele sunt renumite pentru parfumul lor unic  regasit in multe dintre produsele cosmetice din zile noastre.

In buchetul de mireasa acestea ofera un aspect unic si delicat, motiv pentru care actuala Ducesa de Cambridge – Kate Middleton le-a ales pentru buchetul sau de mireasa.

Una peste alta sunt de parere ca lacramioarele pot fi un element deosebit in buchetul tau de mireasa, fie ele combinate cu trandafiri, bujori sau alte flori de primavara. Tu ce parere ai?

Sursa foto: Pinterest.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.