Caldaruse pentru buchetul tau de mireasa

caldarusa-bleu-cu-alb

In cautarea buchetului de mireasa perfect vei avea intotdeauna dificultati… Spun asta pentru ca posibilitatile sunt aproape nelimitate de la nuante, culori sau flori, alegerile sunt dificile. Astazi am dat insa peste o floare mai putin cunoscuta dar care cred ca reprezinta o incantare vizuala in buchetul de mireasa.

Caldarusa sau columbine (lb. eng.) mi-a atras atentia prin delicatete si forma oarecum neobisnuita, jucausa si culorile calde. Este cu siguranta o floare care are acel ceva special de care te poti indragosti. Asa ca am pornit la drum pentru a afla mai multe despre minunata caldarusa si misterele ei.

Am dat mai intai peste caldarusa alpina care surprinde prin culoarea albastra si prin pozitia unica a petalelor, forma asemanatoare unor mici pinteni (conform specialistilor).  Caldarusele au peste 65 de specii diferite, fiecare cu un colorit si o forma a petalelor aparte. Dintre acestea caldarusa alpina este singura floare prezenta intr-o singura nuanta. Alte combinatii de culori ale caldaruselor sunt bleu si alb (emblema statului Colorado), rosu si galben, violet inchis etc.

Sursa foto

In istorie caldarusele au facut parte din mitologie fiind florile dedicate zeitei Afrodita, ca simbol al iubirii si fidelitatii, dar in acelasti timp acestea erau privite ca simbol al naivitatii feminine.

Pentru buchetul tau de mireasa caldarusele pot fi o idee minunata, iar in combinatie cu alte flori pot intregi si chiar oferi un aspect unic si deosebit buchetului.

Dintre atatea optiuni de caldaruse pentru buchetul de mireasa voi ce ati alege?

Sursa foto: Pinterest.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.