Cat de greu este sa iesi dintr-o relatie nepotrivita?

Raspunsul este unul singur si sigur: la fel de greu cum iesi dintr-o relatie potrivita. Cum se aliniaza planetele si fac echipa astfel incat in sufletul tau sa intre un om care nu respecta nicicand lista de citerii pe care acolo in creieras o ai bine definita, nimeni nu stie si nu va putea explica vreodata.

Se intampla cateodata ca la pas prin asta viata, sa dai nas in nas cu iubirea. Si cateodata atingerea e fina si nici nu realizezi ce gest mic – o privire in ochi, o strangere de mana, o atingere nevinovata care nu stii daca te-a deranjat sau te-a relaxat – ti-a lipit sufletul de cel al carui “CV” nu parea sa poata fi citit de inima ta.

Iar uneori,  iubirea te loveste brusc, nu e finuta deloc, te trezesti in mijlocul unor sentimente pe care nu stii si nu vrei sa ti le explici, ci vrei sa le traiesti pur si simplu. Insa, cand partenerul nu se potriveste deloc pe calapodul trasaturilor tale, iubirea devine greoaie, parca impingi la un plug inchipuit si simti zilnic ca poti lasa de la tine, ca se va mai schimba el, ca te vei mai schimba tu, ca incet-incet se va forma acea poveste pe care inima si-o doreste…pana la un punct; pana la un punct cand vezi ca oricat ai inchide ochii si ai gandi cu inima, cand simti ca mai mult doare decat creaza fericire, cand simti ca simplul joc in 2 nu este unul win-win, ci mai degraba unul lose-lose.

Si cand cu greu ti se ia valul care e mult mai greu de dat la o parte decat cel pe care femeia musulmanca si-l da jos doar in putine momente, cu durere iti impui sa nu te mai uiti inapoi, sa lasi acolo umbra de iubire pe care ai trait-o, sa mergi mai departe pe un drum care incet-incet se va asfalta si-ti va permite sa redevii tu, cea de dinainte de iubirea pentru care ai incercat sa te schimbi, doar de dragul vietii in 2.

Si ce faci in acel moment?! Incepi, in primul rand, sa mananci ciocolata. Si mananci patratica dupa patratica, timp in care creierul rememoreaza momente in care el nu a fost cum trebuia sa fie, cum dragostea trebuia sa-l determine sa actioneze, cum inima trebuia sa-I arate sa se poarte. Si in secunda 2, inima intervine si zeci de secvente in care iubirea iti mangaia trupul, iar dragostea iti gusta buzele, iti inunda si creier si trup si inima. Si te intorci din nou intr-un trecut inchipuit a fi cea mai frumoasa poveste, care din nou devine ruina in momentul in care gandurile momentelor dureroase apar si se deruleaza intr-un film din categoria drama.

Mi-e dor de mangaierea trupului sau si de momentul acela de bine desavarsit in care intre noi nu era decat iubirea pura pe care inima mea mereu a visat s-o traiasca, dar nu mi-e dor de momentul in care m-am schimbat ca sa ne fie noua bine, in acel moment in care el trebuia sa se schimbe si sa permita tandretea, iubirea, gingasia unei povesti ce se dorea pentru o viata.

Si ma intorc la ciocolata si oricat de ciocolatii ar fi aceste momente, imi dau seama cu greu ca acolo, inlauntrul fiintei mele, sta bine ascuns gandul ca aceasta durere de acum va permite acea iubire a vietii mele, viata mea de dincolo de aceasta iubire nepotrivita.

nesiguranta in iubire sunt altcineva in iubire

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.