Ce mărturisiți despre mărturiile de la nunți?

marturii-de-nunta-made-by-mireasa-buclucasa

Iată că se făcu noiembrie și una dintre prietenele noastre dragi s-a căsătorit. Cu încântare în suflet și gânduri faine pentru miri, am primit prin iunie misiunea de a face mărturiile pentru nuntă. Ce încântare și totuși ce drum anevoios!

Am reușit inițial să bifăm niște MUST-HAVE-uri:

 • Să fie ceva care îi caracterizează pe miri, să fie specific lor;
 • Să fie în acord cu tematica nunții;
 • Să fie ceva care încântă toți nuntașii și nu doar anumite categorii;
 • Să fie ceva util;
 • Să aibă amprentă personală, nu ceva pur și simplu cumpărat din online.

Nu pare greu deloc și totuși obstacolele tot apar. Cel mai greu este să găsești ceva general, să mulțumești pe toată lumea: și neamurile din partea părinților și a socrilor, și prietenii noi, dar și pe cei care te cunosc de-o viață, și colegii de la firmă, dar și ai mirelui și a miresei. Și exemplele pot continua, iar public eterogen ca la o nuntă rar îți mai e dat să vezi.

Și tot am insistat cu idei pe lângă mireasă; că se știe, domnilor, că domniile voastre nu se prea implică în acest demers creativ; ce-i drept, mai degrabă stați la taclale cu prietenii și decideți între Jack și J&B, Jack Daniels (mă scuzați), decât să asortați șnururi sau să creați chestii pe care de multe ori nici nu le considerați necesare.

Decorative, oglinzi, semne de carte, bomboane, miere de albine și zeci de alte idei le bifezi și apoi le tai de pe listă. Și ție îți place ceva și miresei îi place și nu prea și parcă vrei s-o vezi 100% fericită și cauți și te împotmolești, dar până la urmă găsești mărturia perfectă.

Noi am ajuns la mărturia de nuntă perfectă: borcănașe cu fructe uscate și răvașe. Au spus totul despre miri: 2 oameni ce sunt concentrați pe o viață sănătoasă, un mire și o mireasă ce iubesc culorile, surprizele și viața frumoasă. În plus, în bocănașe am pus culorile toamnei, iar fiecare invitat s-a bucurat de o mărturie utilă, nu încă un bibelou de așezat prin casă: fructele se pot mânca, iar borcănașele se pot refolosi în bucătărie, pentru condimente.

În urma feedback-ului de la nuntași noi am tras următoarele concluzii:

 • Mărturiile trebuie să aibă și utilitate; lumea prezentă la nuntă chiar apreciază ceva util în detrimentului a ceva pur decorativ.
 • Elementul surpriză este unul important și relaxează nuntașii; răvașele noastre au creat veselie și nunta a fost mai antrenantă.
 • Nunta trebuie să vorbească despre mire și mireasă și, în primul rând, lor trebuie să le placă mult de tot.
 • Bugetul de mărturii este destul de mare (căci se înmulțește cu numărul de cupluri prezente sau cu fiecare nuntaș).
 • Oricât de greu găsești ideea care să cucerească mirii și nuntașii, există o mărturie perfectă pentru fiecare nuntă.
 • Mărturia trebuie să completeze decorul de nuntă și să fie în acord cu nuanțele iubirii celor 2 jumătăți ce își unesc destinul.

Voi ce mărturii ați primit pe la nunți?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.