Cine prinde buchetul de mireasa?

O nunta bine pregatita va trece in mod esential prin cateva momente “cruciale” asteptate cu sufletul la gura de marea de invitati. Vorbim aici atat de momente traditionale precum cantatul gainii (cu sau fara “perdea”) sau mai putin traditionale precum taierea tortului si aruncarea buchetului de mireasa.

Cu privire la acest ultim moment de nunta – aruncarea buchetului  miresei, se pot spune multe povesti si cu siguranta orice miresica iti poate spune care a fost persoana care a prins buchetul de mireasa. Mai mult, fotografiile realizate in acest moment sunt oarecum de senzatie.

Acest moment important din traditiile americane si-a facut incet incet simtita prezenta in cadrul nuntilor romanesti, devenind astazi un punct de atractie pentru tinerele domnisoare necasatorite, care spre amuzamentul (sau disperarea) iubitilor, se inghesuiesc / se intrec in a prinde faimosul buchet de mireasa care, potrivit traditiei, iti va “garanta” o cerere in casatorie in perioada urmatoare.

De crezut sau nu tot mai multe domnisoare dornice sa primeasca inelul de logodna se aduna  mai indraznet sau mai timid la acest mic ritual de nunta, care poate fi pentru unele fete un semn bun iar pentru domni semn ca si-au gasit aleasa inimii…

Pentru cele dintre voi care se intreaba cum a fost declansata traditia aruncarii buchetului de mireasa, ei bine totul incepe in Europa medievala unde rochia de mireasa era un semn de bunastare si noroc, iar la finalul nuntii fetele rupeau o bucata din rochia miresei pentru a avea parte si ele de noroc in dragoste. Ulterior rochiile au devenit tot mai scumpe si, pentru a evita deteriorarea acestora, miresele au inceput sa arunce buchetul de flori, fiind creata astfel traditia aruncatului buchetului de mireasa.

Cu toate acestea suntem de parere ca drumul spre o casnicie nu e la o aruncatura de un buchet, e o cale uneori intortochiata, o decizie de suflet, insa prinderea buchetului de mireasa are si ea farmecul ei, nu-i asa?


Sursa imagini: Pinterest.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.