Cred oamenii mari in Mos Nicolae?

Mos Gheture de Mos Nicolae

Cred ca raspunsul corect este DA, credem in Mos Nicolae, dar nu propriu-zis in Mos Nicolae, in ideea de Mos care ne aduce dulciuri si le pune in ghetutele curate. Credem in ideea de a primi daruri dulci in aceasta perioada a binelui, a caldurii interioare, a apropierii de cei dragi. In aceasta luna, mai mult decat in oricare din an, suntem mai buni, visam mai mult la cadouri frumoase, ne dorim mai mult sa facem surprize celor dragi, zburam usor in lumea viselor si ne intoarcem rapid cu desaga plina de dorinte, planuri, idei…

As vrea sa pot cunoaste visele tuturor celor care in noaptea de 5 spre 6 Decembrie au cel putin un gand fugar la Mos Nicolae. As vrea sa pot masura gandurile rostite si nerostite ale tututor oamenilor mari care pleaca cu mintea spre Mos Nicolae. Naiva din fire, cred cu desavarsire ca oamenii mari viseaza si ei la Mos Nicolae.

Ma recunosc in adultul care fuge prin magazine in goana de cadouri pentru cei mici si cei mari. Repetitiv, an de an, fac liste si listute cu ce sa aduca Mos Nicolae pentru cei dragi. Si mi se pare ca micile daruri pentru oamenii mari de langa mine sunt primite cu atata fericire; ii vezi pe cei mici plini de rasete si fericire pentru ca si-au gasit ghetutele pline, dar ii vezi si pe cei mari care se infrupta cu fericirea celui care stie ca Mosul nu exista, dar totusi face ce face si vine an de an.

Anul asta pe 2 decembrie suradeam singura; am luat o foita de matematica, am impartit-o in 2 coloane si titlul coloanelor l-am scris mare si frumos (cat de frumos am putut, dat fiind ca au trecut peste 20 de ani de la prima lectie de scris data de doamna invatatoare): Mos Nicolae, Mos Craciun. Este primul an in care am facut echipa intre cei doi fericiti Mosi.

Si ca sa ma intorc la titlu, oamenii mari cred in Mos Nicolae chiar daca nu o sa auzim pe multi recunoscand acest lucru. Si nu recunoastem ca sa nu stricam misterul unui Mos asa fain si plin de daruri. Cred ca Mos Nicolae da tonul la tot ce-i bun si frumos si plin de daruire, da startul la o luna in care reusim cel mai mult sa avem ganduri pozitive. Si da, ar trebui sa fim buni mereu si sufletul sa ne fie deschis catre frumos si daruire in fiecare zi a existentei noastre, dar oameni suntem si atat putem; macar in aceste zile sa lasam raul deoparte, grijile sa le punem in asteptare, neplacerile sa le tinem la departare.

Iar Mosul Nicolae sa vina si la toti oamenii mari cu ganduri frumoase, cu vise pline de caldura, cu daruri care provoaca rasete in suflet. Si cei mici sa gaseasca in ghetute cele mai dulci dulciuri, care sa le fericeasca fiinta mica, caci din trupul acela mic ei ne aduc fericire zi de zi, noua, oamenilor mari.

Inchei acest mic sirag de ganduri cu o intrebare: Voi, oamenii mari, credeti in Mos Nicolae?

Sarbatori fericite tuturor si sa va fie pline ghetutele de dragoste si fericire!

You may also like

2 Comments

  1. bucuria cadourilor nu se poate inlocui cu nimic…. si bucuria sa vezi un copil primind un cadou…ochii lui stralucitori te topesc….nu?

    1. Asa este, in ochii copiilor citesti cea mai mare bucurie atunci cand deschid un cadouas, cand un dulce sau o jucarica “tasneste” dintr-o cutie de cadou. Si se bucura atat de autentic ca-ti vine sa dai toti banii din lume ca sa le citesti in ochi fericire si sa-i vezi ca rad cu toata inima…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.