Cum ii invatam, asa ii avem…

Cum-crestem-copiii

Tot timpul am fost sceptica la afirmatia “Cum ii invatam, asa ii avem” si ma refer aici la cei mici, piticotii nostri care ne aduc suras in viata. Zic ca am fost sceptica pentru ca mereu m-am gandit ca dincolo de educatia pe care le-o dai, cei mici iau contact cu societatea, preiau de la unul si de la altul, invata din mediul social, cultural etc.

Dar astazi sunt convinsa ca impactul major este al nostru – parinti, bunici, matusi, unchi etc. Si pozitia mea pleaca de la un episod comun. Mergi 3 pasi cu vecina pana la magazinul de la colt, iar baietelul cel mic (8 ani) spune ca nu mai poate si face pe el. Iar mama, cu mult calm ii zice sa se dea colo, la marginea drumului si sa-si faca nevoile. Cat de buna este o astfel de atitudine?! Eu zic ca e chiar nepotrivita; copilul trebuie sa stie ca nu poate sa-si faca nevoile pe unde se poate si sa se auto-educe (mai ales ca drumul pe total a insemnat 10 minute) cu privire la aceasta problema fiziologica.

De aceea ajungem la maturitate si nu este zi in care sa nu vezi la colt de bloc, in parcare, la marginea drumului, cate un barbat care-si face nevoile. Asa se transforma copilul de azi in adultul de maine…

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.