Cununia religioasa – un ritual sfant de nunta

Cununia Religioasa - Manastirea Cetatuia Iasi

O nunta necesita multe pregatiri, necesita timp, idei, devotament si implicare, toate acestea cu o finantare adeseori costisitoare. Insa o nunta adevarata necesita mai presus de toate o pregatire spirituala; suntem oare pregatiti sa ne legam destinele de o persoana pentru tot restul vietii? Suntem oare pregatiti sa pasim inaintea lui Dumnezeu cu inima deschisa si speranta unei vieti pline de iubire, intelegere si respect pentru partenerul nostru?

Ei bine astfel de lucruri sunt de cele mai multe ori neglijate, iar lipsa de credinta in taina casatoriei adesea duce catre despartiri dureroase. Insa cum ne pregatim pentru acest moment magic al tainei cununiei? Care sunt pasii de urmat? Care sunt cerintele? Ei bine aici nu va putem oferi un raspuns concis, fiecare va face asa cum ii spune sufletul, insa e bine sa ne luam un moment de ragaz pentru a lua decizia cea mai buna.

Un lucru deosebit de important pentru mine este alegerea unui lacas sfant in care sa simt acea chemare, pentru ca atunci cand voi merge in fata altarului sa ma simt la fel de apropiata de Dumnezeu precum sunt de viitorul mire. Lucrul acesta cred ca e important si pentru voi… cautam duhovnicul care a fost cel mai aproape de inimile noastre si acea mica biserica care ne face sa ne simtim mereu in siguranta, inconjurati de ceva pur, inexplicabil.

Inca de mic copil am considerat faptul ca in Biserica mesajul celui de sus este transmis in mod unic prin minunatele voci ale corului, asa incat atunci cand ziua va veni sper ca vor exista cateva voci minunate care vor vesti uniunea mea in ceruri.

De fiecare data cand vorbesti cu un cuplu de miri iti vor spune despre experienta in fata altarului ca este ceva unic, in acel moment realizezi importanta uniunii si a ceea ce presupune sa fii pentru cel de langa tine. Este poate un sentiment minunat ce putini il pot descrie in cuvinte.

Voi cum v-ati pregatit pentru importanta tainei cununiei?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.