Decorand decorul de nunta

Decoratiunile de nunta cred ca reprezinta una dintre cele mai mari dureri de cap: cand vezi o sala mare si ai un flash cu zecile de invitati care vor intra acolo sa sarbatoreasca impreuna cu tine pe pasi de dans si in ritm de iubire, incep mii de intrebari.

Daca ar fi sa ma gandesc la culoare cred ca intr-un minut as spune crem ca apoi sa trec la grena sau mai apoi sa vreau mov si poate si un pic de bleu, dar undeva parca si galben mi-ar placea. Grea alegere pentru orice mireasa ca pana la urma toata noaptea o sa vezi in jur culorile pe care le-ai ales si trebuie sa fie cele care sa-ti placa cel mai mult in noaptea nuntii.

Iar daca intr-un final am ales culoarea, urmeaza alegerea aranjamentelor florale, unde iarasi ai mii si mii de variante.

Si sa nu uitam ca tot parte din alegere fac si micile lucruri care pot infrumuseta sau nu decorul de nunta: fetele de masa, servetelele, inelul care prinde servetul, husele de la scaune, fundele etc.

Dincolo de aceste dileme pe care cu toate le constientizam, mai este un aspect la care consider ca trebuie meditam: pana unde mergem cu decoratiunile, cat de mult trebuie sa fie totul asortat, cate dintre elementele prezente in sala trebuie sa fie in culoarea aleasa.

Eu pledez astazi pentru simplitate, finete, bun gust. Sa zicem ca alegem mov sau verde. Nu este nevoie ca tot, de la perdele, fata de masa, la servetele, vaze, sa fie mov. Se intelege ca dragostea e verde sau mov sau ce culoare mai decidem noi, insa cand se exagereaza in acest sens tindem sa dam in zona de kitsch.

Daca e sa vorbesc despre o dragoste mov, eu vad mai degraba cateva nuante de lila cu alb la lumanari, cu aranjamente florale albe si cu scaune ornate frumos cu mov. Un echilibru intre alb si nuante tari si mai putin tari de mov, mi se pare esential pentru ca decorul de nunta sa nu irite, ci sa faca decorul sa surada nuntasilor.

Deci va propun sa dansam pe pasi de dragoste intr-un decor care sa nu fie ostentativ, ci incarcat cu frumos.

Sursa imagine: Pinterest.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.