Diamonds are a girl’s best fiend!

Diamante

Istorie Diamant

O femeie se aseamana unui diamant cu multe fatete bine slefuite, sclipitoare, scumpa, unica, dorita de toti, insa un singur maiestru e capabil sa priveasca in centrul acestei minunate opere de arta si poate aprecia la adevarata valoare frumusetea interioara.

Pretiosul diamant pentru stramoşii nostri era doar un simplu obiect de protectie impotriva spiritelor rele, era crezut ca pot vindeca boli in mod miraculos. In perioada Evului Mediu pietrele pretioase incep sa capete valoare. Sunt descoperite in India o serie de pietre extrem de deosebite printre care si diamantele „Blue Hope” si „The Mountin of Ligt”.  O importanta parte in realizarea acestor minunate opere de arta  o au maiestri ce slefuiesc, India fiind o tara cu traditie in acest sens.

Pare greu de crezut dar in trecut diamantele erau accesibile tuturor, pana in timpul domniei regelui Ludovic al IX-lea al Frantei care a decretat diamantul piatra dedicata exclusiv regilor, pretioasa piatra devenind astel un simbol al puterii si bogatiei.

Astfel diamantele sunt utilizatein confectionarea de bijuterii regale fastuase precum coroana tarinei Caterina a II-a unde au fost utilizate 4936 de pietre pretioase. Mai tarziu diamantele devin accesibile si in randul nobilimii, insa la preturi exorbitante.

Astazi un inel cu diamant reprezinta o dovada extrema de iubire si nimic nu spune mai bine „te iubesc” decat o bijuterie de asemenea magnitudine (de preferat cu cat mai multe carate). Cu o asemenea extravaganta in gand revin la minunatele melodie interpretata de Merlyn Monroe „Diamonds are a girls best friend!”.

Va las în compania a imaginilor slipitoare si asteptam imagini cu inelul vostru de logodna!

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.