Dintre alegerile grele ale mirelui – papion sau cravată

papion-mire-negru

În toate acele filme pline de romantism mirele abia așteaptă să-și vadă Cenușăreasa în rochie albă, iar el se emoționează extraordinar la vederea frumuseții din fața lui, jumătatea lui pentru o viață. La fel se întâmplă și în viața reală, iar apariția miresei este mereu un moment special, plin de emoție, de tandrețe, de frumos.

Dar, domnilor, mireasa voastră cea frumoasă trebuie să aibă un însoțitor în ale vieții, elegant, cu bun gust, șarmant, așa cum îi stă bine unui mire. Nu mai e în trend calul alb și nici titulatura de prinț nu mai prezintă importanță, dar o cravată sau un papion bine potrivit în context, o va face să se îndrăgostească iar și iar și mereu pe parcursul nunții voastre de vis.

În ultima perioadă, papionul se regăsește tot mai des în ținuta mirelui. Denotă eleganță și extravaganță și ilustrează o figură dornică să arate bine și să se bucure de propriul eveniment.

Cei mai mulți miri optează pentru papionul alb sau negru și transmit o eleganță curată, simplitate și șarm. Dar în tendințe este acum și papionul colorat, în carouri, dungi sau alte forme geometrice; important este ca el să se asorteze cu ținuta miresei și cu stilul costumului ales pentru acest moment.

Depinde acum și de tematica nunții: o nuntă romantică cu decorațiuni gingașe și o mireasă în rochie stil prințesă cere un mire în frac, cu un papion alb care adăugă încă un strop de romantism la noaptea nunții. Sau poate că mirele a ales deja ca ținută smochingul. Și la acesta se asortează destul de reușit papionul; denotă un mire plin de stil și un aer sofisticat.

De reținut este că papionul trebuie să fie din același material cu fracul, smochingul sau costumul, nu trebuie să aibă dimensiuni impresionante și nu trebuie să aibă toate culorile curcubeului. Un material nepotrivit la papion creează aceeași impresie defavorabilă ca atunci când vezi piciorul unui bărbat ce poartă șosete flaușate în pantofi. O dimensiune prea mare a papionului iarăși crează o impresie nelalocul ei; pare că mirele nu mai are gât, că o bucată de material i-a fost menită să facă legătura între bărbie și restului corpului. Și să nu uităm de culori! Toate cuplurile din lume să aibă o viață colorată, dar un papion exagerat de colorat, care nu are legătură cu nimic e un kitch care nu scoate mirele în evidență ci arată neglijență față de ținută, în cea mai importantă zi.

Dar sunt și bărbați pe care papionul îi dezavantajează și cravata devine o opțiune mai bună, mai ales că ea creeză impresia de mire mai înalt și mai subțire. Grija mare la cravată este ca aceasta să fie dintr-un material luxos, special, cum ar fi satinul. De cele mai multe ori, se preferă cravata asortată cu unele dintre accesoriile purtate de mireasă, dar aceasta nu este o regulă. Indiferent de culoare, un bărbat cu cravată este unul elegant. Atenție din nou la culori; varianta “safe” este o singură culoare la cravată (negru sau alb sau poate că gri, dar și culori deschise precum albastrul, violetul, rozul).

Cravata face un mire elegant, dar concentrarea trebuie să fie către un nod bine făcut și fixarea dreaptă a cravatei. De evitat, de asemenea, cravatele multicolore sau cele personalizate cu texte și îmbinări de forme. Acestea sunt permise doar pentru nunțile cu tematică non-conformistă.

Tot în tendințe este și cravata subțire. Aceasta conferă un aer tineresc și dă eleganță mirelui în cea mai frumoasă zi a sa.

Indiferent că alegerea e papion sau cravată, cel mai important accesoriu al mirelui este bunadispoziție. Surâsul pe buze, fericirea pe chip, un papion sau o cravată care să stea fixate bine, drepte și poate să înceapă prima zi din tot restul vieții împreună.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.