Dragostea ca un mujdei de usturoi

iubire-la-inaltime

Noi romanii avem multe defecte, multe probleme, multe aspecte de imbunatatit. Dar lasand acestea la o parte, noua romanilor ne place usturoiul. Ne place sa-l zdrobim, sa-l frecam si sa-l condimentam si sa-l devoram langa cel mai aromat gratar. La fel si dragostea; ne place sa o condimentam, sa o traim din plin, sa o gustam cu toata inima.

Nu ne poate acuza nimeni ca nu iubim sa iubim cu patima. Ne aruncam trup si suflet intr-o relatie si o traim fara rasuflare. Iar cateodata e prea piperata, apar probleme, apar discutii, ne “pisca” limba si spunem cuvinte care dor si care-s mai mult sau mai putin adevarate. La fel ca la un mujdei de usturoi, mai iei o gurita, te mai pisca din cand in cand si totusi mergi inainte, mananci cu toata inima, mai vrei ca e mai buna mancarea, e mai aromata.

Intotdeauna am preferat un bol plin de mujdei de usturoi, sa ajunga pentru toata lumea si sa ajunga pana la sfarsit. La fel am ales intotdeauna si in dragoste; un bol plin de dragoste am preferat sa am mereu si sa ma-nfrupt din ea din plin, desi cu cat te implici mai mult si gusti mai mult din aromatul sentiment, cu atat mai mult finalul e mai dureros, mai greu de depasit, mai plin de amintirile aromelor nestiute pana atunci.

Ca vor altii sa recunoasca sau nu, suntem un popor plin de arome, iubim sa ne indragostim nebuneste si sa traim cu patima dragostea la fel cum iubim sa simtim piscaturile mujdeiului de usturoi facut traditional, dupa reteta locului.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.