Dragostea si floricelele de porumb

dragostea-si-floricele-popcorn

Se spune ca ce nu traiesti la timp, nu traiesti niciodata. Sa fie oare aceasta vorba valabila si in cazul dragostei sau si în cazul casatoriei?! Este oare o varsta potrivita pentru maritis si o data trecuta acea varsta, dragostea nu mai poate incolti la fel de frumos?!

Eu nu cred ca in cazul dragostei si al casatoriei exista o ora exacta la care daca nu ai spus Te iubesc, soarta nu-ti mai da alte sanse. Cred mai degraba ca dragostea este precum floricelele de porumb: le pui in ceaun, pui un pic de ulei si un pic de sare si ele sar – una acum, una mai tarziu, unele in acelasi timp, iar altele chiar la urma; da e drept mai raman si unele care nu sar, dar sunt cazuri izolate pe care pana si un soft statistic nu le ia in calcul, apai soarta, viata…

La fel e si cu dragostea. In vartejul vietii, la unii dragostea apare lejer, simplu, pe nesimtite, fara eforturi; si e traita la fel de simplu, se construieste casnicia, se nasc pruncii, se maturizeaza relatia, vin nepotii si tot asa pana cand moartea ne va desparti. La altii dragostea pare sa apara la 23 de ani si pana la 24 de ani si dispare, apare iar mai apoi ca sa tina poate mai mult ca prima data sau poate si mai putin, mai intra iar pe usa din fata si dispare iar in ceata. Iar la unii dragostea pare sa stea dupa un zid si oricat de mult varsta inainteaza, dragostea nu da semne sa fie pe aproape.

Poate e o chestie de cat ulei turnam, altfel spus de cat de mult cream premisele pentru aparitia dragostei, cat de mult ne agitam, cat de mult ne dorim si cat de mult loc suntem dispusi sa facem langa noi. Sau poate tine de cata sare turnam ca pana la urma daca dragostea nu are gust, nu vom fi niciodata tentati sa gustam din ea cu tot sufletul, cu inima plina de acea senzatie de bine pe care ti-o da sufletul pereche atunci cand il ai langa tine.

Voi cum credeti ca se manifesta dragostea?! Dar casatoria?! Eu cred ca-i frumoasa, plina de peripetii pentru suflet si de ce nu si pentru minte, dar la fel de mult cred ca uneori, din cine stie ce motivatii ale sortii, floricelele de porumb se mai ard pe fundul ceaunului si dragostea inceteaza sa mai creasca, ci incepe sa doara pe interior.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.