Fostele iubiri, simple amintiri

De multe ori mi-am pus intrebarea ce facem cu fostele iubiri? Si chiar daca sustinem sus si tare ca le-am lasat in trecut si nu a mai ramas nimic, poate ca ar trebui sa fim cinstiti cu noi insine si sa recunoastem ca avem sertare, sertarase cu fiecare iubire pe care am purtat-o in suflet.

Atata timp cat ne-am implicat, este imposibil sa spunem ca nu ne-a marcat, ca nu am trait ceva alaturi de omul acela a carui drum a luat-o in alta directie la un moment dat.  O prima iubire ne-a lasat aroma primului sarut delicat, primei mangaieri care te duce pana la cer si inapoi. Prima iubire s-a pus usor in suflet si a ramas acolo ca etalon sau ca urma, ca marturie a ceea ce am trait atunci cand am descoperit pentru prima data dragostea. A ramas ascunsa in suflet aroma pura a unui sentiment trait pentru prima data. Dulci vor fi saruturile si de acum inainte, dar niciodata la fel de dulci si tandre ca cel dintai sarut.

A urmat apoi o alta iubire care s-a instalat altfel, nu cu emotia primei iubiri, dar cu o emotie care-ti creeaza sentimentul ca inima ta bate din nou, ca se trezeste tot sufletul si iubeste omul din apropiere cu duiosie, gand bun, vise de mai bine. Si traiul in doi a parut minunat, etern, in vesnicia unui sentiment frumos de dragoste, pana cand nodurile vietii s-au strans si au facut carari diferite pentru cei doi.  Am pus si din aceasta iubire, o particica in sertarul inimii, am strans adanc acolo sentimentul unei iubire traite mai constient, cu dorinte sufletesti si carnale, cu mirosul unui amor instalat adanc.

Si tip-til a venit a treia iubire, mai matura, mai tematoare de durerea despartii, mai puternica prin dorinta de a construi frumos sentimentul ce uneste 2 destine. Si pasii se petrec altfel: se cunoaste pesoana, se intra in detaliile convietuirii in 2, se fac planuri mai trainice, se traieste iubirea mai calculat, cu maturitatea celui care stie ca dragostea nu e perfecta, iar lupta pentru a o face cat mai frumoasa este continua. Iar la despartire, iar deschizi sertarul si pui acolo nuantele care ti-au presarat acest nou mod de a fi a iubirii.

Si tot inchizand sertare (fiecare in functie de cate iubiri i-a dat soarta sa traiasca) ajungi in pragul unei noi iubiri. Si sa nu mai afirmam sus si tare ca pornim de la nivelul 0, pentru ca plecam in aventura dragostei, cu sertare pline de sentimente care se regasesc sub ceea ce numim iubire, o alta de fiecare data cand iubim.

Voi cate sertare ati inchis deja? Mai aveti curaj sa deschideti unul nou?

despartire love

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.