Gerbera – perfectiunea buchetului de mireasa

gerbera-roz-buchet-mireasa-levantica

O intalnim la tot pasul si este una dintre cele mai cultivate si taiate plante din lume – se numeste gerbera si este una din florile decorative cu cea mai mare raspandire.

Legenda spune ca cea mai frumoasa nimfa a padurii a fost zarita de un zeu, care inevitabil a fost vrajit de frumusetea acesteia; insa nimfa nu isi dorea sa cada in mrejele dragostei si astfel s-a transformat intr-o minunata floare perfecta numita gerbera. De aici se naste o legenda a perfectiunii care va fi cultivata sute de ani si adorata de catre pamanteni.

La fel ca si margareta, gerbera a fost considerata una dintre plantele cu proprietati miraculoase; in timpul domniei lui Henry VIII se considera ca amestecul de vin cu flori de gerbera este leacul pentru nebunie.

Ajunsa in Europa in jurul anului 1900 aceasta se raspandeste rapid in cultura europeana si devine una dintre cele mai utilizate flori de gradina. Gerbera este astazi o floare cu o vasta gama de culori si forme, formele de hibrizi fiind extrem de raspandite si de variate.

Pentru o mireasa moderna, gerbera este o floare extrem de atragatoare, multitudinea de culori si forme fiind un avantaj in realizarea buchetului de mireasa perfect. Acestea sunt usor de utilizat in combinatie cu alte flori si dau un aspect unic buchetului tau de mireasa.

Gerbera este floarea perfectiunii, ramane de vazut daca aceasta este floarea perfecta pentru buchetul tau de mireasa. Asteptam opiniile voastre in sectiunea comment.

Sursa imagini: Pinterest.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.