Iubesc fara zgarcenie si fara lacomie

iubire-totala

Ma vedeam astazi iubind si nu percep ca acest sentiment sa fie amestecat cu zgarcenia si lacomia. La pas daca treci printre cuplurile de indragostiti, vezi aievea atat iubirea zgarcita cand parca nu vrei sa te implici total si-ti impui sa iubesti mai superficial, mai la suprafata ca nu cumva sa fie destramarea prea dureroasa, cat si iubirea lacoma cand il vrei pe cel de langa tine doar pentru tine, vrei sa-l ai, sa-l tii ferit de ochii lumii, sa fie ca un bun pe care-l posezi si nu-l dai la nimenea.

Numesc aceste 2 forme, iubire bolnava. De ce sa ma zgarcesc in iubire?! Ce rost are iubirea, dragostea dintre noi 2, daca nu ma cufund in ea, daca nu simt ca trupul meu se contopeste cu al lui si inima mea simte cum bate inima lui?! Intotdeauna m-am ferit de oamenii zgarciti. Mereu a incoltit la mine un gand ca daca se zgarceste la o cumparatura simpla (o inghetata cu o cupa ca-i mai ieftina decat una cu 2, o gerbera ca-i mai ieftina ca un trandafir etc.) atunci ma va iubi cu zgarcenie, ma va imbratisa dar nu o va face cu sufletul, ma va saruta dar buzele lui le voi simti pe jumatate caci cealalta jumatate se pastreaza ca nu cumva sa sufere in caz de cazatura.

Iubirea lacoma o consider iarasi bolnava, posesiva, prea cu exagerare traita. Nu-mi place iubirea aceea geloasa, aceea plina de posesivitate cand el sau ea, sub valul iubirii extraordinar de puternice, considera ca trupul celuilalt si privirea si suflarea ii apartine. Iubirea e naturala, creste frumos, dar nu restrictioneaza. Te iubeste si daca se uita la trecatorii ce-i fura cate ceva din privire, te iubeste si daca ochi fugari o admira din cap pana-n picioare sau daca siluete feminine il masoara pana la cutele ce-i accentueaza trasaturile frumoase ale fetei. Pana la urma, lasa trecatorii sa-l/s-o admire. Ei ii privesc trupul. Tu ii privesti in suflet, ii iubesti suflarea, ii simti cu tot interiorul dragostea.

Da, mai mult ca sigur, iubirea aceea care-ti gadila sufletul, se traieste liber, fara sa fii lacom sau zgarcit, ci cu dezmierdare si dedicare. Tu cum iubesti? Dar te-ai gandit vreodata oare el/ea cum te iubeste?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.