Iubirea ca un borcan cu dulceata de cirese amare

despre-iubire-cu-cirese

Nu-i asa ca parca iubirea nu e niciodata dulce asa cum ar trebui sa fie?! Parca mereu apare cate ceva sa-i disturbe linistea, sa o faca sa paleasca la o nuanta mult mai stearsa, sa o atinga asa incat sa inceapa sa se clatine.

Parca as vrea cateodata sa o traiesc asa de dulce incat sa mi se faca stocmacul plin de fluturi de frica sa nu dau in diabet de atata dulce. Dar de cele mai multe ori, gustul iubirii e dulce-amarui, ca o dulceata de cirese amare care-mi place la nebunie dar nicicand nu ajunge la maximul de dulce.

Imi doresc in iarna asta sa mananc iubire pe paine asa cum desfac acum borcanul de dulceata de la a mea draga mama si mananc cu toata pofta o felie de paine cu dulceata de cirese mare. Si parca, muritori de rand ce suntem, acceptam si gandul unei iubiri dulce-amaruie caci pana la urma o iubire de acest fel ne arata asa cum suntem: prea ocupati ca sa pastram suficient timp pentru a-l iubi pe celalalt, prea orgoliosi ca sa lasam de la noi intr-o cearta in care subiectul e prea nesemnificativ ca sa fie asa de combatut, prea egoisti ca sa-i dam celuilalt o mangaiere, o imbratisare.

Si totodata dulceata de cirese amare ma duce cu gandul la gustul amar pe care ti-l lasa o poveste de amor terminata inainte sa devina eternitate. E amar si e durere si in acelasi timp gandurile ti se duc spre momentele acelea dulci si care nu vor mai reveni, dar fusera atat de dulci la vremea lor.

Deschid boranul, ma infrupt cu 2 felii cu dulceata de cirese amare si-l inchid la loc. Pun capacul ca parca asa inchid acolo din nou iubirile trecute, dulci-amarui si din care nu-ti raman decat amintiri care inainte sa se inchida inlauntrul tau, te-au invatat sa devii ceea ce esti azi: la fel de naiv si increzator in iubire precum atunci cand inca nu calcasei pe taramul dragostei, la fel de nerabdator sa cunosti din nou focul amorului, la fel de nestiut a durerii ce va incolti din nou in suflet.

Cum este iubirea voastra? Mai aproape de dulce sau mai aproape de amarui?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.