La Mulți Ani, români de pretutindeni!

la-multi-ani-romania

Este 1 Decembrie. Sărbătorim. Ne sărbătorim pe noi, pe România, modul de a trăi românește. Dar oare nu e la fel ca și în viața noastră personală, oare nu ar trebui ca fiecare zi din viața noastră să fie o sărbătoare?

La Mulți Ani, dragi români! Să fie astăzi, 1 decembrie, un început de a ne purta românește. Și o să definesc românesc, în accepțiunea noastră:

  • A fi calzi unii cu alții; la căldură sufletească nu ne întrece nimeni numai să fim oameni buni și să ne pese de sentimentele celor de lângă noi.
  • A munci cu încântare; suntem un popor muncitor, dăm tot ce se poate dacă cei care ne-au angajat ne arată respect, cinste și corectitudine.
  • A face bine; și când ne gândim la a face bine, ne referim nu doar de Crăciun sau de Paști, ci în toate zilele din anul acesta și apoi de la anul să o luăm de la capăt.
  • A mânca merinde cu gust; poate că uneori nu bifăm cele mai sănătoase alimente, însă noi românii suntem renumiți pentru mâncarea gustoasă și rețetele pline de aromă românească. Poate că ar mai trebui să lucrăm un pic la a crea rețete cât mai sănătoase, dar să reușim să continuăm să-i uimim pe străini cu bunătățile noastre românești.
  • A păstra tradițiile; poate că greșim, dar parcă simt mai românește cei care stau și încodeiază ouăle de Paști, merg cu colinda, fac mucenici, cântă imnul României cu mândrie.

Oare ce mai înseamnă românesc? Românesc este plaiul acesta în care și moldoveni și ardeleni și munteni și toți românii din toate regiunile țării se bucură de munți și mare și zone superbe pe care un relief minunat le face posibile. E magnific să locuiești aici, să te bucuri de 4 anotimpuri și de cea mai variată natură.

O fi și iubirea românească? Noi cam așa o simțim. Cel puțin iubirea aceea pură între 2 persoane responsabile și implicate, parcă noi, românii, o trăim intens, cu tot sufletul, cu gândul că Dumnezeu a făcut posibil acest miracol, minunea de a putea îmbrățișa, de a putea săruta și de a putea iubi pe cel de lângă tine.

E o zi prea frumoasă pentru noi românii ca să amintim aici și câte lucruri negative lăsăm și noi să se întâmple în această țărișoară ce a trecut prin atâtea. Și lăsăm conștient, din păcate…

Ne concentrăm, așadar, astăzi, pe o Românie frumoasă. Vă dorim să vă faceți frumoasă bucățica de pământ pe care vă trăiți fericirea și iubirea, fie că e vorba de Tulcea sau Drobeta-Turnu Severin sau Botoșani, să fiți mândri oricând și oriunde că sunteți români, să aveți curajul de a fi autentici și de a duce mai departe povestea scrisă românește.

La Mulți Ani buni, în pace, cu sănătate și iubire, cu autenticitate și curaj!

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.