La un Colocviu intre 7 pahare cu parfum de vin bun

Icar Tours degustare Cotnari

Sunt cateva ingrediente ce fac o nunta sa fie “in gura targului”: mireasa, lautarii si vinul bun. Un vin bun pe masa dezleaga vorba, pune pasiune si spirit intr-o petrecere. Pentru ca “Adevaru-i doar in vin!“, dupa cum spune un vechi proverb latin, la nunta alege un vin adevarat care sa va spele de pacate si sa va incununeze cu voie buna.

Pentru ca parfumul fericirii in doi este, mai in toate cazurile mai aromat atunci cand dragostea creste la „umbra” unui pahar de vin bun, ne propunem astazi sa va povestim experienta noastra la Casa de Vinuri Cotnari, organizata de cativa oameni exceptionali de la Icar Tours.

Casa de Vinuri Cotnari logo

Am intrat efectiv intr-o lume de poveste care pleaca de la un butuc de vie nou, un taram cu istorie si o tehnologie care intrece cu mult asteptarile oamenilor care doar beau vin, fara sa cunoasca cum ajunge licoarea aceasta magica in sticla de pe raftul magazinului sau de pe masa din restaurant.

Impresionante hrube in care stau depozitate, la cca 15 metri sub pamant, zeci de butoaie cu vin  (pe care doar Nea Mihai poate sa le curate pe interior), sculpturi vechi pe usi si pe butoaie, o crama impresionanta cu zeci de sortimente, o linie de imbuteliere la capatul careia iese calitate, te fac sa dai Vinului ce-i a Vinului.

Am facut cunostinta cu vinul premium din gama  Colocviu de la Casa de Vinuri Cotnari si am aflat ca un parfum desavarsit se obtine prin respectarea traditiei, investitii in tehnologie si suflet. Parfumul Busuioacei de Bohotin, culoarea Grasei de Cotnari, stralucirea Tamaioasei Romanesti si traditionala Feteasca Alba, ne-au purtat sufletul pe la Moscova, Atena, Paris si Viena si apoi ne-au adus pe pamant romanesc sa ne demostreze ca vinul facut la doar cativa kilometri de Iasi indulceste momentele in doi, relaxeaza discutiile de afaceri, binedispune si aduce fericire.

Intr-un dialog prietenesc la un pahar de vin (Busuioaca de Bohotin sec, fiind cea care ne-a cucerit din cele 7 tipuri degustate) am aflat lucruri mici, simple si care influenteaza major buchetul vinului: butoiul in care sta vinul se reflecta in savoarea finala a acestuia, vinul se pastreaza mai bine daca sticla sta pe orizontala, iar parfumul vinului vine din pielita boabei de strugure. Toate aceste detaliile se reflecta in vin, iar Casa de Vinuri Cotnari vine cu suflu nou pe piata prin atentia la detalii, o vita noua si un spirit tanar prin cele doua brand-uri lansate Colocviu si Domenii

Inchid ochii si ma vad pe un camp cu flori, acelasi camp pe care m-a dus parfumul Busuioacei de Bohotin. Am povestit doar cateva detalii despre vinurile de la Castelul Vladoianu, dar va lasam pe voi sa le descoperiti povestea, sa le savurati buchetul, sa va incante simturile cu parfumul si culoarea inedita.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.