Lectia de parat pentru adulti

paratul-obicei-urat

Cand am fost mici parintii nostri au avut dificila sarcina de a ne invata cei “7 ani de acasa“. Dupa 20 de ani constatat ca aceasta nu a fost invata de toti in acelasi mod, nu toti am inteles mesajul asa cum ar trebui sa o facem.

Dar de ce va povestesc acest lucru va veti intreba… Ei bine stim cu totii ca societatea nu este un loc perfect, insa in mediul business te-ai astepta ca sa primesti macar o atitudine corecta, cu bun simt si integritate din partea colegilor tai. Mare mi-a fost surprinderea cand am aflat ca nu toata lumea gandeste asa si faptul ca daca ti-ai parat colegul de servici iti poate aduce o marire de salariu, o promovare si admiratie in ochii sefului.

Si uite asa am aflat ca orice gluma facuta cu anumiti colegi este transmisa mai departe, ca daca imi exprim si cel mai mic sentiment de nemultumire sau spun ceva mai personal totul este transmis prin viteza luminii catre biroul superiorului. Dintr-o data m-am trezit intr-un vis urat de genul “radio sant” unde atat timp cat esti in sant stii totul despre ceilalti, dar dupa ce ai plecat devii instant stirea “inedit si in direct”.

Intr-un mediu atat de corupt si fara scrupule nu ma pot decide cine este mai vinovat: cel care a parat sau cel care a promovat para? Voi ce parere aveti?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.