Liniște…sufletească! E Crăciun! Se bucură părinții!

E cântec de Crăciun și bucurie de părinți. Crăciunul este despre Nașterea Domnului și e despre fericirea celor mici, dar este și despre strălucirea ochilor părinților care-și văd copiii acasă.

Ne poticnim, ne ascundem în spatele lipsei de timp, a distanței geografice, a vieții de cuplu și de familie și ne mai rămâne puțin timp pentru părinți. Pentru părinții noștri care îmbătrânesc și le mai rămâne și lor doar puțin timp…

Și ne iubim părinții și totuși nu găsim timp. Vorbesc mai tare, aud mai puțin, se mișcă mai greu, dar mereu ne înțeleg că nu avem timp.

E Crăciunul lor, al părinților noștri.

Ai celor care mereu au găsit, chiar și în timpul unui comunism trist, mereu au reușit să-l găsească pe Moșul, să ne bucure copilăria cu jucării, dulciuri, bunătăți.

Ai celor care au repetat cu noi necontenit “Leru-i ler” și “O, ce veste minunată!” și “Moș Crăciun cu plete dalbe” numai ca noi să ne ducem să colindăm din casă-n casă.

Ai celor care ne-au învățat să facem prăjituri, să le umplem cu creme de tot felul și gust dumnezeiesc, ne-au chinuit cu tăiatul legumelor pentru salata de boeuf și ne-au arătat că parcă o casă ce nu miroase a sarmale, nu e pregătită de sărbătoare.

E Crăciunul lu’ tata și lu’ mama. Căci tata punea mereu vârful în brad și mama ne ajuta voioasă să legăm bomboanele și să decorăm bradul cu cetina tot verde. Și tata lua un ac mare ca să treacă ața prin ciocolata mare ce rămânea în brad până la urmă, după Sf. Ion, când se strângea bradul (adică mama, tot ea, punea totul la locul lor ca să fie pentru la anul).

Ce a trecut vremea! Părinții au devenit bunici, noi am devenit adulți…iar ei încă ne așteaptă pe noi, copiii lor, cu vers din colinda sfântă de Crăciun. Nu creștem niciodată. Rămânem copiii părinților noștri. Iar pentru ei Crăciunul este sfânt, este timp cu familia, este râset și veselie, bucate înmiresmate, brad împodobit și masa luată cu cei dragi.

Să prețuim Crăciunul! Să prețuim părinții! Că ei ne-au născut și ne-au crescut și ne-au dat șansa să creștem și noi pe piticii noștri. Și să rămânem copii pentru ei! Să le deschidem ușa des, dar mai ales la sărbători. Căci poți să-i vizitezi oricând, dar strălucirea ochilor părinților este mai mare de Crăciun.

Să trăim Crăciunul cu bine și în desaga lui Moș Crăciun să pună Doamne Doamne timp pentru noi, timp ca să ne vizităm și bucurăm părinții. Crăciun fericit la toți părinții din lume! Gânduri line dragilor și Sărbători  în pace la toată lumea!

               

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.