Luna de miere prin orașele României

cluj-luna-de-mire-in-romania

De ce să alegi să-ți petreci luna de miere în țară? Noi vă oferim 5 motive:

  • Pentru că nu ai decât câteva zile pe care să le petreci în brațele jumătății tale;
  • Pentru că nu ai vizitat încă România și e timpul să faci cunoștință cu minunata țară a ta;
  • Pentru că ești plin/ă de patriotism și vrei să-ți iuești jumătatea și în același timp și țara;
  • Pentru că dragoste pe stomacul gol nu se poate și ce te poate hrăni mai bine decât mâncarea tradițional românească;
  • Pentru că nu ai buget să mergi prin țări străine.

Pentru oricare alt motiv ai alege luna de miere în România, nu sta încruntat, ai făcut o alegere foarte bună. De fapt, nici nu contează unde petreci luna de miere, ci contează că o trăiești liber, îndrăgostit, pasional, cu cel/cea ce va fi alături de tine pe drumul vieții.

Vă propunem astăzi o lună de miere atipică, în România, mai exact în 6 orașe magice ale României: București, Sibiu, Brașov, Cluj, Iași, Alba-Iulia.

Să se termine nunta, să aruncăm buchetul, să dăm jos rochia de mireasă și să înceapă turneul de nuntă. De ce să nu-l începem fix din capitala României. Da, mergem la București! Și nu, nu e nebunie de mirese buclucașe, ci e început de voiaj de nuntă. În 2, pe aleile din București poate fi chiar distractiv: o plimbare cu barca și cu bicicleta prin frumosul Herăstrău, o oprire de câteva ore la Palatul Parlamentului, o plimbăreală prin Cișmigiu, iar pe seară o cină în Centru Vechi la lumina lumânările ce ard romantic în aerul încărcat, dar misterios al Bucureștiului.

Din București o puteți lua pe Valea Oltului cu oprire prima dată în Sibiu. N-ai cum să nu te mai îndrăgostești încă o dată de jumătatea ta căci ești în Sibiu, martore îți sunt zidurile vechi, luminile calde ce veghează asupra orașului cu obloane colorate și porți înalte, cu case de îndrăgostiți care nu se disting, nu te lasă să-ți dai seama unde se termină una și unde începe alta.

Sărută-ți jumătatea cu drag, cu încântarea jurămintelor proaspăt făcute, în mijlocul Cetății de la Alba-Iulia. Sunteți 2 norocoși așa că sigur veți prinde și parada cavalerilor și frumoșilor cai de la Cetate. Lasă timpul să treacă; în luna de miere nu există ceas, oră, minut, există doar un cuplu ce trebuie să lase ca fericirea să curgă în tot momentul, în fiecare clipită.

În Cluj, zăboviți un pic mai mult, mergeți pe jos, descoperiți istoria, graiul ardelean, restaurantele cochete și serile fermecătoare pe care le oferă acest oraș magnific. Cazați-vă undeva frumos și uitați de ziua de mâine. No, e frumos Clujul, e fain și ritmul ardelenesc, dar ca niște miresici îndrăznețe ce suntem, zicem să vă aruncați în mașină și să ajungeți și în Iași.

Nu e nevoie să descoperiți toate cele 7 coline; aveți o viață împreună pentru aceasta. Deocamdată, simțiți Iașiul, lăsați-l să vă pătrundă cu romantismul orașului ce te plimbă pe străduțe vechi, te lasă să te simți ca o prințesă în Palatul Culturii, de bucucă cu zumzet de clopote de pe dealul Cetățuii. Intrați la o ceainărie, scrieți bilețele de amor, citiți-vă poezii, trăiți dragostea.

În Brașov inspirați cu tărie aerul de munte răcoritor și sorbiți o cafea contemporană în Piața Sfatului. Vă puteți relaxa cu o urcare pe Tâmpa și să vă îmbrățișați strâns la Belvedere în urcare spre Poiana Brașov. Lăsați timpul să curgă și picioarele să meargă și când ați obosit vă puteți relaxa într-o ceainărie romantică din centru. Pentru miresicile buclucașe Brașov e orașul iubirii și al amintirilor de neprețuit, suntem sigure că așa poate fi și pentru voi.

Nu trebuie să ai bani mulți ca să te bucuri de o lună de miere. Orașele din România chiar te pot ajuta să ai o lună de miere de vis. E frumoasă România! E minunată dragostea! Vă lăsăm să trăiți și dragostea și viața-n România, iar în caz de aveți nevoie de câteva obiective turistice de prin orașele țărișoarei, suntem aici să vi le împărtășim.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.