Margarete colorate pentru buchetul de mireasa perfect

margarete-albe-roz-galbene-verzi-buchet-mireasa

Inca imi aduc aminte primul joc de dragoste pe care l-am invatat “ma iubeste, nu ma iubeste“, un joc pe care cu siguranta toate l-am incercat in copilarie si care presupunea jumulirea temeinica a florilor de margareta pentru a afla daca acel baiat cu ochii verzi (in cazul meu) te iubeste. Ei bine copilaria a trecut si iata ca baiatul care te iubeste bate la usa vietii tale si ma gandesc ca acea floare de margareta te poate conduce azi pe drumul catre altar.

Dupa parerea mea margaretele sunt o optiune foarte buna pentru buchetul de mireasa, acestea au un aspect placut si inocent si cu siguranta vor face din buchetul tau o adevarata capodopera.

Despre margarete se pot spune foarte multe. Acestea au fost dintotdeauna privite ca semn al puritatii si reprezinta un simbol al inocentei copilariei. Legendele celtice spun ca margaretele erau trimise pe pamant de catre copiii ce au trecut in nemurire, pentru a alina durerea parintilor lor. Floarea de margareta era de altfel simbolul Sfintei Maria Magdalena, iar in Egipt aceasta floare se regaseste in diferite picturi ceramice.

De-a lungul timpului florile au fost folosite drept leacuri pentru vindecarea a diferite boli cat si ingrediente utilizate in ritualurile magice; margareta nu face o exceptie de la aceasta regula. Floarea a fost considerata un leac impotriva ranilor si a vanatailor, intrucat crestea in apropierea campurilor de batalie, iar in Evul Mediu aceasta se credea a fi leacul impotriva nebuniei, a varsatului de vant sau a bolilor de piele. Datorita asocierii sale cu inocenta, margareta era considerata un leac pentru infertilitate. Se spune ca margareta era utilizata in potiunile de dragoste, avand puteri magice care puteau sa iti aduca iubirea vesnica si fidelitatea barbatului dorit.

Sunt multe lucruri care se pot spune despre frumoasa margareta, insa un lucru este sigur: aceasta este o floare speciala care va da buchetului tau de mireasa acea imagine deosebita.

Voi ati folosi margareta in buchetul de mireasa?

Sursa imagini: Pinterest.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.