Mireasa, masina si mandria

In ultimele 2 weekenduri drumul mi-a fost întrerupt adeseori de alaiuri vesele de nunta. Si dincolo de multe detalii asemanatoare de la un alai vesel la un altul, un element comun mi-a ramas intiparit: flota de nunta.

Lasand la o parte alte detalii picante la fiecare nunta cred ca putem vorbi de o flota de masini. De la nunta la nunta, cred ca putem face clase de masini si le putem ierarhiza in functie de caii putere in care s-a urcat mireasa sau de modelul cu care a mers mirele la biserica sau marca pe care au ales-o nasii.

In functie de rolul pe care-l indeplinesti intr-o nunta, urci intr-o anumita masina, intr-un anumit model, cu anumite personaje. De exemplu, intotdeauna masina in care urca mireasa este cea mai inalta ca rang. Daca e sa iau Moldova, trendul la acest moment am observat ca este acea limuzina mare, alba sau neagra, impecabila pe exterior si pe interior, acea lada pe 4 roti (asa cum o numesc eu) in care eu una m-as simti mica si inconjurata de un lux care nu ma defineste si nu ma atrage catusi de putin; dar poate ca unele fete/femei gata pregatite sa faca pasul spre maritis vad in limuzina caleasca de poveste adaptata secolului XXI; posibil ca faptul ca esti intr-o masina pe care nu o au multi, in unul dintre cele mai importante momente ale vietii tale, te face sa te simti mai printesa, mai importanta, mai in centru atentiei. Asa o fi oare?!

Daca e sa iau Maramuresul, miresele de aici opteaza se pare tot pentru un fel de limuzina, dar decapotabila; ele se aseaza pe partea din spate a masinii, in vazul lumii, parca deasupra tuturor; rochia e așezata impecabil astfel incat sa dea bine in poze.  N-as vrea sa stiu prin ce chinuri trece si la ce riscuri se supune miresica atunci cand domnul sofer ia o curba un pic mai tare. Dar iarasi, dorinta de a fi cea mai printesa in multimea de muritori, probabil conteaza mult in acele momente.

Dincolo de masina in care este mireasa, in flota de nunta (asa cum imi place mie sa-i spun) mai sunt cel putin 3-4 masini “smechere” pentru mire, nași, socri mici, socri mari si asa mai departe.

Iar dincolo de marcile pe care le stabilim pentru alaiul de la nunta, un aspect important tot la acest capitol este decorarea masinii. Nu am sa uit niciodata nuntile acelea in care pe capota masinii este trantita ditamai papusa, iar oglinzile explodeaza de atatea baloane si funde. Si nu am sa uit niciodata cum la nunta unei prietene bune am taiat in miez de noapte material pentru funde si am facut cele mai frumoase fundite pentru decorarea masinii.

Dar sa fie mirii sanatosi ca inchiriem si limuzina si decapotabila si le decoram cat mai mult pe dorinta miresei, numai ziua lor sa fie cea mai perfecta. Dar voi ce ziceti?! Este mireasa mai mandra cu cat e masina mai buna, mai faina, mai mare?!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.