Ne mor copiii de foame…

Astazi intr-o alimentara, 2 fetite mici (nu aveau mai mult de 10 ani) cumparau 2 chifle si 4 felii de parizer. Cata foame, cata dorinta de mai bine si cata hotarare li se citea in priviri cand au fost intrebate de casiera daca au cu ce plati. 5.5 lei a costat pranzul celor 2 fetite, pe care probabil l-au platit din cersit.

Ne mor copiii de foame…si daca nu ne mor, cresc anormal unii copii ai Romaniei, cresc cersind, cresc strigand fara cuvinte ca au nevoie de ajutor.

Cati din noi au dat in ultima saptamana un corn sau o napolitana unui copil al strazii?! Dar cati din noi nu au aruncat in aceasta ultima saptamana mancarea ramasa de la proprii copii?!

Daca am reusi sa facem un echilibru, daca am reusi sa nu mai aruncam ce ne ramane de la masa, daca am reusi sa nu mai trecem nepasatori pe langa cei in nevoie, poate ca am reusi sa schimbam ceva in Romania de maine.

Propun ca in aceasta saptamana sa mergem mai incet, sa nu mai trecem grabiti pe langa cei in nevoie si sa dam un covrig celui mai sarac ca noi. Nu o sa schimbam mult, dar o sa aducem un bine pe moment, poate o urma de incredere pentru intreaga zi si poate o farama de speranta pentru o viata.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.