Nunta in familie!

nunta-sursa-bani

Ce faci cand toata lumea vrea sa aiba un cuvant de spus in organizarea nuntii tale?

Recent discutam cu doi prieteni buni legat de problemele organizarii unei nunti. Evident problemele majore se trag de la bani intrucat oricat de mult ti-ai dori ca totul sa fie perfect cu flori de vis si decoratiuni demne de coperta revistelor mondene, toate acestea costa o suma substantiala, pe care mirii ii au sau nu la dispozitie.

Si cum banii sunt problema, solutiile sunt simple: fie ceri bani de la parinti fie imprumuti de la banca. Prietenii mei au optat pentru decizia a doua, au mers frumos la banca, au facut un imprumut consistent si au pornit indraznet spre organizarea evenimentului mult asteptat. Principalul avantaj al acestei solutii, spun ei, este faptul ca nu au trebuit sa suporte ideile impuse de parinti, rude sau alte persoane “binevoitoare”. Au organizat totul pe bunul lor plac asa cum au visat (si cum a permis buzunarul).

Daca totusi aveti parinti cu buzunare adanci si darnici din fire poti opta ca acestia sa te ajute pentru costurile nuntii voastre. Ce te faci totusi cand tot acesti parinti darnici si plini de entuziasm incep sa vina cu tot felul de idei “originale”? Cum ar trebui sa fie muzica, florile sa fie mai putin colorate, ca sa nu mai vorbim despre aranjatul rudelor la mese care este de cele mai multe ori sursa de conflicte intre socri si miri. De cele mai multe ori in situatii de neintelegere intre socri, mirii sunt cei care “pica la mijloc” si incearca sa aplaneze conflictul prin gasirea unei solutii de mijloc.

Este oare solutia de mijloc o miscare avantajoasa pentru voi ca miri? Nu ar trebui sa fie nunta un moment magic in care totul este pe placul vostru si sunteti in centrul atentiei, nu in centrul disputelor familiilor? Si ce te faci cand primesti replica “Eu platesc, eu decid”?

Voi ce parere aveti? Cum functioneaza nunta in familie?

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.