O minte sanatoasa intr-un corp sanatos!

Jocuri copii

Astazi m-am nimerit intr-o mare de copii care jucau sah; nu numai ca jucau, ci se intreceau, concurau si se rugau ca sa reuseasca, manuind ture sau nebuni sau cai, sa dea sah mat partenerilor de partida. Si nu stiu ce e mai incantator: rasul zgomotos al piciului care tocmai a castigat partida de sah sau zambetul plin de mandrie, dar retinut, al tatalui castigatorului.

Si un pici mic si slabut isi frange manutele in fata mea si imi spune cu ochii mari si negri: “Macar o cupa sa castig”. Doamne, te incanta dorinta sa si totodata te sperie cata vointa si dorinta de castig exista intr-un trup de nici un metru inaltime, la numai 7 ani de cand a facut ochisori in aceasta existenta guvernata de oamenii mari.

Proaspata aceasta dimineata de noiembrie in care am vazut siruri de micuti concurand la sah. E cert ca astazi e o zi in care mi s-a reamintit ca trebuie sa incercam sa-i facem pe cei mici sa-si dezvolte creierasele si ca cel mai usor mod sa facem asta e prin joc. Caci jocurile ne plac chiar cand suntem mai mari…

Sa va bucurati de o zi frumoasa de final de noiembrie si lasati copiii sa mearga la sah; sa-i lasam pe cei mici si sa-i incurajam sa descopere placerile sportului, atat sportul mintii cat si miscarea pentru sanatatea trupului.

Enjoy this autumn day si haideti sa vedem ce piese sa mutam sa ne facem acest final de toamna mai frumos. Cum a fost toamna voastra? Ati mutat bine piesele? A fost fericire, veselie zgomotoasa, suflete prietenoase prin jur?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.