Obiective de siluetă pentru 2017

sfaturi-pentru-siluetă-dupa-sarbatori

Bine v-am regăsit în noul an, sperăm că ați petrecut bine și evident vă urăm un an nou plin de împliniri și bucurii… și de ce nu la mai multe cereri în căsătorie și nunți :).

Azi vorbim puțin despre ce ne propunem ca și siluetă pentru anul 2017. Sperăm că nu ați exagerat pe perioada sărbatorilor și că acele kilograme în plus nu s-au acumulat :). Așa cum spune și doctorul Mihaela Bilic moderația e totul (dacă nu ați citit până acum vă recomandăm cartea acesteia – Sănătatea are gust). Dacă ați pus 1-2 kilograme în plus aceasta nu e o mare tragedie, cu puțină disciplină kilogramele se vor topi imediat.

Așadar de ce am vrut să scriem despre silueta anului 2017… Păi pentru că dacă veți fi curând miresici frumoase, bănuim că vreți să fiți într-o formă de zile mari și apoi pentru că e bine să avem grijă de corpul nostru și să fie cât mai sănătos. Așa că dacă vrei să intri într-o formă bună anul acesta iată ce îți recomandăm:

  • Ar fi cazul să renunțăm sau să reducem din junk food – ai grijă de corpul tău și oferă-i alimente sănătoase pline de vitamine și minerale, acestea îți vor da multă energie și spor în tot ceea ce vrei să faci. Ce poți face: mic dejun cu fructe și cereale/smoothie, prânz bogat în fibre și proteine, iar seara o cină ușoară cu ceva legume sau pește (tip: somonul este o carne de pește foarte sănătoasă care ajută la menținerea unui ten curat tânăr și elastic).
  • Fă sport sau mișcare de 2-3 ori pe săptămână – mersul pe jos chiar ajută și dacă rezoluția anului nou e să mergi la sală atunci e bine de știut că pentru a avea rezultate pe anumite zone (coapse, abdomen, brațe, etc) trebuie să faci exerciții minim 15 minute pentru zona țintită.
  • Relaxarea contează – alege un masaj sau o saună din când în când, te vei deconecta și te vei simți mult mai bine. E important să ai mintea relaxată și să te bucuri de timp pentru tine.
  • Mai puține băuturi acidulate și mai multă apă – bea 2 litri de apă sau ceai zilnic. Un organism drenat corespunzător va elimina cu ușurință excesul de greutate.
  • Învață să moderezi totul – știm că tentații sunt multe și chiar nu e cazul să intri într-o mânăstire pentru a putea scăpa de câteva kilograme. Ideea e să mănânci tot cu moderație, poți oricând să guști ceva de care îți este pofta, ideea este să nu exagerezi în cantitate și să faci un obicei din asta. Spre exemplu, dacă îți e poftă de o mâncare prăjită, întrucât are un proces mai lung de digestie, ar fi bine să mănânci undeva pe la prânz.

Cam acestea ar fi sfaturile noastre pentru noul an. Știm că de multe ori e ușor de spus și greu de făcut așa că îți recomandăm să iei lucrurile pas cu pas. Încearcă să faci un lucru azi, poate altceva mâine și tot așa, cu siguranță vei reuși să îți îndeplinești obiectivele.

Așteptăm vești de la voi cum ați început anul?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.