Cea mai buna oferta de restaurant – ghid pentru incepatori

Daca cererea in casatorie reprezinta un moment unic si perfect in relatia voastra, acesta nici nu se compara cu volumul de decizii ce vor urma pentru ziua cea mare. Primul pas este alegerea restaurantului perfect.

Ei bine cu totii stim ca restaurantul este o alegere dificila, ne dorim cu adevarat o locatie spectaculoasa care sa lese un “oau” in memoria invitatilor nostri dar si in fotografiile de nunta. Da, ne dorim locatia perfecta insa de cele mai multe ori locatia perfecta vine la un pret mai mult decat piperat. Desi alegerea unei locatii si semnarea contractului se fac cu 1 an sau chiar 2 ani inainte de eveniment, ar fi indicat sa fiti atenti la cateva aspecte importante in discutiile cu reprezentantii locatiei.

Pentru a fi siguri ca beneficiati de oferta cea mai avantajoasa si pentru a nu avea surprize costisitoare la finalul evenimentului, va aducem la cunostinte un mic ghid de intrebari de utilizat in cautarea restaurantului perfect. Acestea fiind spuse, sa incepem:

  • Primul lucru pe care trebuie sa il aflati este daca restaurantul dorit este disponibil in data pe care tu o doresti, daca nu ar fi ideal sa aveti o varianta de rezerva. Nota: daca va doriti cu adevarat un restaurant anume si o zi specifica fiti pregatiti cu avansul pentru ocuparea salii, in special daca acea zi este sambata.
  • Trecand la discutia legata de oferta meniului: fiti pregatiti sa notati sau cereti o copie a meniului si a costurilor pe care acestea le au in vedere. Nota: daca doriti un meniu personalizat cereti o varianta de pret pe fiecare produs in parte pentru a vedea exact costul final pe fiecare meniu in parte.
  • Majoritate meniurilor all inclusive contin partea de bautura inclusa, inclusiv bauturile alcoolice. Nota: in cazul bauturilor alcoolice intrebati ce marca de bautura va fi servita, ar fi ideal sa nu platiti un whiskey de o calitate indoielnica cand te astepti ca invitatii tai sa serveasca Jack Daniel’s.
  • Multe din restaurante au o politica de plata a personalului separata fata de meniu. Nota: intrebati daca costul personalului (bucatari, ospatari, spalatori vase, femeia de serviciu) este inclus sau nu in meniu; daca pretul nu este inclus cereti un cost cu exactitate pentru fiecare persoana in parte si cate persoane vor fi necesare astfel incat sa puteti avea un cost exact.
  • Unele restaurante au contracte incheiate cu firme de decoratiuni, florarii, cofetarii etc. In unele cazuri schimbarea acestor firme va presupune plata unei taxe (spre exemplu restaurantul Ciric din Iasi prevede o taxa de 500 lei). Nota: daca doriti o echipa anume, un wedding planner sau chiar o firma de catering care nu fac parte din lista de colaboratori, intrebati care sunt costurile exacte si cereti lucrul acesta in scris, o oferta se poate schimba de la un an la altul, asa ca este bine sa aveti toate clauzele contractului bine definite.

Din punctul nostru de vedere cam acestea sunt intrebarile de baza. Asteptam si alte intrebari ajutatoare din partea voastra.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.