Orhideea – Buchet de Mireasa tesut in legende

Buchet de Mireasa Roz si Alb Orhidee

Legenda orhideei incepe in Grecia antica, Orhis, fiul unei nimfe, era un tanar deosebit de frumos insa plin da pasiune si dominat de impulsuri sexuale. In timpul sarbatorii lui Bachus acesta savarseste un sacrilegiu suprem prin violul unei preotese. Drept pedeapsa Orhis este dat de zei spre a fi sfasiat de animale, trupul sau fiind transformat intr-o minunata floare, iar drept amintire a faptei comise testiculele s-au metamorfozat in tuberculii plantei.

Stramosii nostri au considerat aceasta planta deosebit de puternica pentru proprietatile afrodisiace. Tuberculii erau utilizati in prepararea potiunilor ce trezesc pasiunea si dragostea, iar consumul proaspat al acestora crestea sansele nasterii de urmasi de sex masculin. In Japonia orhideea a fost raspandita pentru proprietatile mirosului ei; se spune ca o imparateasa ce suferea de infertilitate, a nascut 13 copii dupa un tratament pe baza de miros de orhidee.

O alta legenda tesuta in jurul acestei minunate flori este legata de hotii de artefacte sacre. Se spune ca in locul in care acestea erau ingropate, o minunata floare in forma artefactului aparea.

Legendele cu privire la minunata orhidee sunt variate, insa un lucru ramane adevarat in timp, aceasta este si va fi mereu o floare a pasiunii. Prin diversitatea lor, orhideele (peste 25000 de tipuri) reprezinta o floare de rafinament si eleganta in acelasi timp.

Specia ofera plante spectaculoase, foarte rare si impresionate. In Europa pasiunea pentru aceste minunate flori a inceput sa se raspandeasca incepand cu secolul 18, cand nobilii concurau in cele mai frumoase si mai rare plante. Colectionarii de orhidee sunt prezenti si astazi, iar piata neagra pentru aceste minunate plante este un punct de atractie pentru cei mai instariti si pasionati.

Un altar vesnic e inchinat acestei minunate flori pasionale si deosebite. Pentru o mireasa deosebita orhideea ofera nenumarate posibilitati, varietatea de forme si culori fiind imensa. Va lasam in compania unei galerii foto cu cateva exemple de buchete de miereasa. Voi ce parere aveti? Este sau nu orhideea o alegere spectaculoasa pentru buchetul de mireasa?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.