Parfum de lalele in buchetul tau de mireasa…

lalele roz pal buchet mireasa

Laleaua – o floare plina de istorie, moneda de schimb si simbol al dragostei de Sfantul Valentin, iata cateva cuvinte care descriu pe scurt trecutul tumultos al acestei flori.

Legendele persiene spun ca tanarul Farhad se indragostise de frumoasa Shirin. Auzind ca iubita sa fusese ucisa, tanarul a incalecat si a pornit in galop catre iubita sa insa drumul sau avea sa sfarseasca intr-o prapastie unde isi gasi sfarsitul. Legenda spune ca din fiecare picatura de sange a eroului nostru a rasarit o lalea rosie ca simbol al dragostei eterne ce ii lega pe cei doi tineri.

Descoperite parese in Turcia lalelele isi trag radacinile din cuvantul turcesc turban. Aceste minunate flori erau in trecut atat de deosebite incat sultanul Ahmed al III-lea a decretat cultivarea si vanzarea acestor flori doar pe teritoriul capitalei, oricine incalca aceasta regula urmand sa fie trimis in exil.

In secolul XVI laleaua a ajuns si in Europa mai precis in Praga, in mainile prefectului Clusius ce avea in grija Gradinile Medicinale Regale. Din motive de securitate Clusius cere azil in Olanda unde cultiva si aici minunatele flori, insa fara a le impartasi cu alte persoane. Egoismul acestuia a impins horticultorii catre furtul bulbilor pretiosi, acesta fiind si momentul in care laleaua incepe sa se raspandeasca in Olanda. Nu mult dupa aceasta, laleaua devine o moneda de schimb, oamenii tranzactionand la bursa aceste minunate flori; olandezii devin in scurt timp obsedati de aceasta planta. Mai multe detalii despre aceasta istorie puteti accesa aici.

Multe se pot spune despre lalele; in traditia persana acestea sunt daruite cu anumite semnificatii, spre exemplu laleaua rosie simbolizeaza dragostea pasionala pe cand laleau galbena simbolizeaza dragostea fara speranta.

Pentru tine draga miresica laleaua poate fi un element principal in buchetul tau de mireasa; forma si varietatea culorilor ei poate fi usor asortata cu alte flori, realizand combinatii extrem de incantatoare vizual dupa cum se poate observa in fotografiile de mai jos.

Pentru noi un buchet de mireasa cu lalele inspira eleganta si simplitate completata de culori  pastelate ce scot in evidenta delicatetea viitoarei mirese. Voi ce parere aveti?

Sursa imagini: Pinterest.

You may also like

2 Comments

  1. Buna Oana,

   Toate imaginile noastre sunt surse de inspiratii pentru viitoare miresici, sau persoanele interesate de nunti.
   Am fi incantate sa vedem cateva pozici cu buchete realizate de echipa ta.

   O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.