Rochie de Mireasa

Draga mireasa in cautarea unei rochii ideale, iti propunem astazi un inceput de poveste ce te va ajuta in alegerea EI – a rochiei tale de mireasa.

O sa incep aceasta frumoasa poveste prin cateva cuvinte adresate istoriei rochiei de mireasă. Ei bine rochia de mireasa nu a fost dintotdeauna alba, de fapt trendul rochiei albe este dat în 1840 de regina Victoria a Angliei, rochia alba devenind astfel un simbol al puritatii miresei.

Trena un aspect esenţial al rochiei de mireasa era purtata in trecut de familiile bogate, acestea impodobeau mireasa in bijuterii scumpe si materiale brodate cu fir de aur sau argint, iar trena era cu atat mai lunga cu cat avutia familiei era mai mare. Coco Chanel introduce in 1920 rochia scurta, dar atentie cu trenă lungă… Trena ramane asfel un simbol de indraznet si modern.

In cultura americană, se spune ca este bine sa porti ceva albastru in ziua nuntii – „something blue”. Ei bine culoarea albastra in traditia miresei semnifics seranta acesteia ca mirele sau sa fie mereu sincer cu ea. Albastrul era considerat in trecut cululoarea nobilimii, cu toate că extravagantele domnite ale vremii preferau culori precum auriul sau rosul pentru ziua cea mare a nuntii.

Scurta sau lunga, cu perle sau cristale, cu corset sau spatele descoperit, cu dantela sau simpla, o rochie de mireasa pentru a fi potrivita trebuie să aibă 3 caracteristici:

  1. Sa se potriveasca formelor corpului tau
  2. Sa iti ofere încredere
  3. Sa fie unica

Vom aborda aceste aspecte in detaliu într-un articol viitor. Pana atunci am atasat cateva imagini delicioase cu tendintele rochiilor de mireasă pentru anul 2013. Dar voi la ce rochie de mireasă ati visat? Printesa?

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.