Roma – luna de miere in orasul etern

Luna Miere Roma Fontana di Trevi

Oras care dainuie de mii de ani, fosta capitala a Imperiului Roman, actuala capitala a Italiei si lacas al pamantului sfant Vatican –  Roma. Orasul care te asteapta intotdeauna cu bratele deschise, cu aroma de paste si pizza, dar si cu excelentul espresso italian. Roma este locatia perfecta pentru luna de miere. Iata de ce…

Daca esti in cautarea unei locatii perfecte pentru luna ta de miere si nu te poti decide intre un oras cu istorie si o minunata plaja, Roma este orasul ideal din acest punct de vedere, aici poti cutreiera pe strazile unde au pasit romanii si poti sa ai parte de soare si plaja la Marea Mediterana (la doar cateva statii de tren de oras).

Roma este cu adevarat o destinatie pentru luna de miere. Aici poti vedea mii de edificii vestite in lume ce dainuie de sute sau mii de ani precum Coloseum, Muzeul Vatican, Piazza San Pietro, Fontana di Trevi (unde poti arunca o moneda si sa iti pui o dorinta), Piaza di Spagna, Castel Sant’Angelo, Columna lui Traian, Pantheon, Piaza Navona, Circo Maximus, Palatul Burghez, Parco Apia Antica (aici se poate vedea ruinele apeductelor) si multe altele.

Un mic travel tip – se poate intra gratuit la Muzeul Vatican in ultima duminica a lunii, dar atentie trebuie sa va treziti in zorii zilei pentru ca este o coada kilometrica (fara exagerare). Asteptarea merita, Capela Sixtina este absolut superba, poti sta aici ore intregi sa admiri si tot nu te poti satura de bogatia imaginii realizate Michelangelo.

Daca esti in Roma nu rata inghetata, gelateriile italiene sunt absolut fantastice iar pentru 2 euro poti savura cel mai desavasit dulce. De asemenea pasta italiana este extraordinara, iti recomandam localurile mici pe care le poti gasi cu usurinta in centru; orice fel ales din aceste meniuri este extrem de gustos intrucat italienii iau foarte in serios arta gatitului, iar orice client trebuie sa plece de la ei cu burtica plina si zambetul pe buze.

Luna de miere in Roma este o ocazie extraordinara, iar odata ce ati pasit aici fiti siguri ca veti vrea sa reveniti. Dupa deviza italienilor “dolce far niente” (ce placut e sa nu faci nimic) cu siguranta mica escapada va fi plina de relaxare dar si plina de amintiri grandioase.

Ce parere aveti de Roma orasul etern? L-ati vizita? Daca ati fost aici ce v-a placut in mod deosebit?

Sursa imagini: Mireasa Buclucasa.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.