Scrisoare catre Mos Craciun

Draga Mos Craciun,

Cu greu am reusit sa termin toate indatoririle din zona business si sa astern pe aceasta pagina dorintele mele. Sper ca randurile mele te gasesc sanatos si sper ca sa ramai in putere sa incanti si generatiile urmatoare ce au nevoie sa tina cu amandoua mainile la valori si la simboluri, chiar si la acestea aferente sarbatorilor de iarna.

Te rog Mos Craciun sa ma ajuti si pe mine cu un cadou: imi doresc un rucsac, din acela pentru drumetii montane, trainic si colorat, cu 3 buzunare. Vreau sa mi-l pun in spate si sa ma simt ca unul dintre cei sapte drumeti sarmani ai lui Charles Dickens, sa respir cat mai des aerul de munte si sa ma bucur impreuna cu prieteni galagiosi de stancile maiestoase care fac ca Romania sa fie plina de frumos.

Si pentru ca istorisirile de Craciun ale bunicii erau cele mai aromate, astazi te rog ca in cele 3 buzunare sa pui cate-un pic din ceea ce bunica mea zicea ca avem nevoie sa pastram mereu in suflet: iubire, omenie si copilarie.
Si ca sa fiu sigura ca o sa-mi aduci acest rucsac special, o sa-ti argumentez mai jos solicitarea:

  • intr-unul din buzunarele rucsacului te rog sa pui omenie. Incepem sa devenim egoisti, sa ne pese doar de interesele noastre, sa renuntam la verticalitate doar pentru a ne atinge obiectivele. Avem nevoie sa fim omenosi unii cu altii si sa realizam lucrurile in asa fel incat sa nu afectam pe ceilalti.
  • in al doilea buzunar te rog sa pui un pic de copilarie. E atat de grabit pasul nostru, Mos Craciun, ca uitam sa ne mai bucuram de intamplarile din fiecare zi, uitam sa mai radem ca niste copii. De multe ori ne strangem jucariile si intoarcem spatele celor din jur si nu mai stim sa fim ca niste copii, onesti, galagiosi, plini de forfota si idei nastrusnice.
  • in ultimul buzunar, presara, te rog, niste iubire. Invata-ne, Mos Craciun, sa iubim din nou, dar sa o facem cu tot sufletul, sa ne luam timp pentru o imbratisare si o mangaiere, sa fim aproape de cei dragi cu toata inima.

Cam pe aici s-ar inscrie dorintele mele. Mi-as dori acest rucsac colorat pentru ca la fiecare pas incerc ca viata mea sa aiba cele mai frumoase si calde nuante. Si as vrea sa aiba cate-un dram de omenie, un pic de copilarie si olecutica de iubire ca sa aducem un bine acestei societati care nu mai stie de ce valori sa tina cu ambele maini.

Ce zici, Mos Craciun?! Iti pui si tu un rucsac si facem o escapada impreuna pana sus, pe Varful Omu?! Cred ca si daca am urca incet-incet, tot nu ai epuiza de ilustrat.

A ta vesnic indragostita de sarbatori alaturi de cei dragi,

Mihaela.
22.11.2013

Craciunul-in-cele-mai-frumoase-povestiri

Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2013.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.