Scurta incursiune in lumea fotografiei de nunta

nunta-imagini-sedinta-foto

Unul dintre aspectele pe care le avem in vedere in momentul in care planificam nunta este fotografia…fotografia mea si a lui (fotografia noastra), fotografia cu cei dragi, cu familia si prietenii apropiati, fotografia cu nuntasii.

Ce este fotografia?! Fotografia este posibilitatea ca peste ani sa deschidem un album sau un folder si degetele sau scroll-ul sa ne ajute sa derulam amintiri de la cum ne-am pus pantofii de mireasa pana la locul in care ne-au dus cei care ne-au furat si pana la degustatul tortului de catre toti nuntasii.

Dar pe langa acest lucru, fotografia si-a castigat un loc special prin aceea ca zeci, sute, mii de cupluri fac o sednta foto care sa le aminteasca de cel mai dulce moment.

Eu una oscilez mereu intre o sedinta foto in care EU si EL ne plimbam liberi prin parcul cu verdeata, radem, ne tinem de mana, ne saturam nevinovat sau cu tot focul din inima si din priviri si o sedinta foto in care specialistul din spatele camerei iti spune: “mana mai sus”, “privirea la camera”, “degetele intinse” etc.

Pe de o parte parca peste vremuri voi vrea sa vad in imagini exact simtirea pe care am avut-o atunci, implinirea sufleteasca, dorinta de bine in 2, iar pe de alta parte parca as vrea ca o data in viata momentul sa fie perfect – machiajul sa nu lase sa se vada nici o imperfectiune, privirea sa fie spre camera, nimic sa nu fie umbrit de cutele realitatii.

Voi de ce parte a baricadei sunteti? Ati avut/va doriti o sedinta foto planificata in amanunt de omul specializat din spatele camerei sau va doriti ca cel responsabil cu pozele sa scoata instantanee, sa prinda imaginile exact asa cum sunt ele, fara artificii de background?

Acesta se doreste a fi doar o introducere in lumea fotografiei pe care ne dorim sa o exploatam pas la pas impreuna cu voi. Ne ajutati cu niste sugestii de fotografi de nunta care v-au impresionat?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.