Si oare ce se ascunde in spatele DA-ului?

Despre Iubirea Pura

As fi curioasa astazi cat din decizia de a te casatori este efectiv simtire, dorinta, nevoie de a-l simti aproape pe cel pe care se pare ca soarta ti l-a pregatit si cat este dictat de societate.

Este un moment in viata noastra cand spunem DA cu toata inima, dar fara sa ramana nici un pic de indoiala? Sau este de fapt o certitudine mai mare decat a fost pana acum cu alte persoane din viata noastra?

De ce iesim cu unul si cu altul si brusc ne lipim sufletul de al celuilalt si il pastram aproape pe cel de langa noi? Este aceasta pura simtire si este dorinta 100% de a ne imparti viata cu cel de langa sau este varsta de 20, 25, 30 (in functie de fiecare in parte) care ne dicteaza ca gata trebuie facut pasul?

Ma bucur astazi pentru cuplurile care chiar s-au descoperit si au avut norocul sa se potriveasca cat mai aproape de 100%, dar la acest moment sunt mult prea convinsa ca multi dintre noi fac pasul spre fericirea in 2 pentru ca parca trece vremea, ca mama vrea nepoti, ca tata vrea sa ne vada la casa noastra, ca toti ceilalti veri si verisoare sunt deja alaturi de sot/sotie. Nu zic ca e un pas gresit, pare sa fie un pas normal intr-o societate care se vrea normala.

Si analista pana in strafundul maduvei, ma intreb daca se poate citi in tonalitatea cu care el si ea spun DA, daca se poate citi determinarea, potrivirea, dorinta sau necesitatea unui trai in 2. DA-ul acela mai firav spus la Starea Civila arata el ca iubirea e mai nesigura sau DA-ul acela puternic de rasuna sala denota el o nuanta de obiectiv atins – am facut-o si pe aceasta, mi-am luat sotie/sot?! Prin DA-ul acesta ce consfinteste uniunea dintre 2 oameni, bifam oare un capitol impus indirect de societate sau bucuram o inima facuta sa tresalte pentru iubirea de celalalt?

Raman cu dilema pe care probabil anii mi-o vor rezolva si ma intreb daca e bine sa continuam sa “vanam” acea iubire pura, sortita, inexplicabila sau sa ne multumim cu cel/cea care ne iese in cale si pare potrivit/a pentru a construi cadrul necesar pentru a creste copii frumosi. Si ce le spunem copiilor nostri: fii liber si zi DA numai in fata acelei iubiri care-ti incalzeste sufletul pana aproape de durere sau fii rational si cauta un om cu suflet bun pe care sa-l poti iubi intr-o masura suficient de mare incat sa-ti fie dulce traiul in 2?

You may also like

2 Comments

  1. Noi (sau poate ar trebui sa spun eu)… inca nu am spus da desi suntem impreuna de aproape 8 ani… high school sweethearts. Desi ne bat la cap si prietenii si familia, sper ca vom spune da pentru ca asa simtim, pentru ca a venit momentul potrivit pentru noi si nu pentru a scapa de cicaleala celorlalti.

    1. Buna Ralu,
      Ne bucuram ca ai impartasit povestea ta cu noi si va sustinem in ideea de a spune marele DA la momentul potrivit, nu atunci cand cred ceilalti ca trebuie. Sa fiti fericiti si sa va iubiti fara masura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.