Tinuta pentru mire – o alegere usoara?

costum catifea negru mire

Se da sfoara in tara ca este nunta in cartier, primul gand pe care il au majoritatea oamenilor este “Cum arata mireasa?” si evident lumea mai curioasa  iese sa vada detaliile: cum e rochia, sade bine, coafura sta bine, dar buchetul de mireasa?

Dar unde este mirele in toata aceasta ecuatie? Este suficienta oare doar o alegere intamplatoare pentru tinuta si pantofii acestuia? Sau de fapt este multa munca in alegerea unei costum de mire?

Intrebam zilele trecute pe tatal meu, cum a fost la nunta, daca a avut parte de decizii dificile sau a fost relaxat, iar acesta a inceput sa rada “Cred ca glumesti, nu mi-a luat mai mult de 1 ora sa imi gasesc de imbracat, iar la nunta in afara de momentele in care mi se cereau bani pentru diverse, nu prea am avut momente de glorie…”. Comic sau nu, gasesc ca acum decizia unui mire este mult mai dificila, modelele sunt mult mai variate la costume, materialul difera, ca sa nu mai vorbim de camasa principala si cele de rezerva. Ce este drept si miresele au devenit mai pretentioase, costumul se asorteaza cu tema nuntii, nu porti papion pentru ca nu se asorteaza, e indicata o esarfa sau cravata.

Mirele zilelor noastre a evoluat, deciziile  pe care acesta le face sunt de cele mai multe ori asistate si pe buna dreptate, o nunta in tema de culoare albastru ar fi mai reusita daca mirele ar avea ceva asortat cu aceasta, camasa ar putea fi colorata in loc de simplu alb si tot asa.

Ce ne facem insa cu deciziile acestea? Ce facem pentru a economisi timp pentru cautarea tuturor acestor detalii? Ei bine noi iti propunem urmatoarele:

  • alege un atelier de croitorie – un costum la comanda poate fi de 10 ori mai potrivit, tot ce trebuie sa faci este sa ai un model (cautabil pe internet) si sa iti alegi materialul si culoarea acestuia, de aici totul merge de la sine;
  • stabileste din timp ce tip de: cravata, papion sau esarfa vrei sa utilizezi si cum o asortezi – aici poti sa achizionezi chiar dintr-un magazin online.
  • pentru camasa si pantofi va trebui sa mergi in magazine, sa ai in vedere un model si o culoare in minte pentru a nu cauta haotic, cu planul facut mergi in orice mall sau magazin de specialitate si sunt sanse forte mari ca sa poti gasi ceea ce cauti.

Un ultim sfat ar fi sa faceti totul organizat si din timp, astfel incat sa aveti ocazia sa va puteti razgandi. Pana la urma mire elegant, asemeni lui James Bond, cere rabdare si multa atentie la detaliu, nu-i asa?

Sursa imagini: Pinterest.

You may also like

2 Comments

  1. sunt situatii cand mirele e mai pretentios ca mireasa cand vine vorba de alegerea tinutei in ziua cea mare, dar cu un plan stabilit dinainte si “o gura” pe capul lui va trebui sa se decida 😀
    salutari, Oana, echipa Tandem Events

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.