Top 10 idei de cocktails pentru nuntă

idei-de-cocktails-pentru-nunta-open-bar

Discutăm astăzi despre idei de cocktails pentru nunta ta. Cu siguranță alcoolul este unul dintre subiectele preferate ale mirilor și ei se ocupă în detaliu de acestea așa că astăzi le oferim câteva informații sperăm noi utile despre preferințele și trend-urile în materie de cocktails atât alcoolice cât și non alcoolice. Așa că să începem!

Aș menționa că – nu e nuntă la români fără lăutari și băutură – cu toții știm acest lucru 🙂 . Pentru unii invitați la nuntă aceste două elemente sunt poate cele mai importante, așa încât dacă îți dorești să ai grijă de ei ai face bine să ai un mix bun de muzică și băutură. În ultimii ani la modă a fost soluția de open bar și sunt barmani care oferă astfel de servicii pentru nunți. Ceea ce ar trebui să știi e că acest open bar ar trebui să includă și băuturile clasice tip coniac, whiskey sau vodcă, asta dacă ai invitați mai de “modă veche”. De altfel nici un invitat nu va refuza un pahar elegant, iar doamnele vor fi topite după un cocktail cu umbreluțe sau faimosul Cosmo pentru femeile sofisticate.

Pentru cei care nu știu există mai multe variante pentru astfel de servicii. Poți opta fie pentru un serviciu inclus cu plata per număr de persoane, fie poți plati barmanul și tu te vei ocupa personal de achiziția băuturilor. În orice caz trebuie să studiezi puțin oferta și evident să te încadrezi în buget. Ca și tips pentru anumite meniuri, restaurantele oferă Open Bar inclus și puteți fi sigur că vor fi o cantitate suficientă pentru toți invitații.

Indiferent de tipul de serviciu ales este clar faptul că va trebui să alegeți cocktail-urile care se potrivesc cel mai bine. Sfatul nostru este să aveți băuturi atât alcoolice cât și non-alcoolice destinate atât doamnelor cât și domnilor. În plus ar fi foarte bine ca acestea să fie și dulci dar și amârui, trebuie să aveți în vedere faptul că nu toți oamenii preferă foarte dulce sau foarte amar.

La capitolul prețuri aici puteți negocia direct cu furnizorii și clar va depinde în funcție de brand-urile alese pentru realizarea băuturilor și evident de ingredientele și alte accesorii necesare pentru realizarea cocktail-urilor. După cum povesteam azi vă propunem 10 cocktails în trend pentru nuntași.

  1. Mai tai – este un cocktail pentru domni ce conține două tipuri de rom suc de lămâie și curacao de portocale, cel puțin în rețeta originală însă nu întotdeauna pot fi găsite variante mai gustoase :). Este o băutură tare cu siguranță și servită cu gheață.
  2. Mojito – e poate cel mai întâlnit cocktail la nunți. Conține rom alb, mentă și lime și desigur multă gheață. E deopotrivă o alegere perfectă atât pentru domni cât și pentru doamne ce caută un gust ușor amârui.
  3. Cuba libre – este un alt cocktail pentru domni dar și pentru doamnele iubitoare de Coca-Cola. Băutura conține rom, cola și lime și oferă un bust de energie.
  4. Cosmopolitan – un cocktail rafinat pentru doamne și domnișoare. Acesta poate conține vodka, sirp de merisoare, triplu sec și lime, însă și aici rețetele variază.
  5. Sex on the beach – o băutură dulce pe care noi o recomandăm pentru domnișoare. Conține vodka și o varietate de lichioruri dulci, rețata variază destul de mult la acest capitol. Cel mai important aspect este să degustați, cu măsură 🙂 .
  6. Pina colada – pentru iubitorii de exotic. Conține rom, suc de ananas și lichior de cocos și face senzație în rândul doamnelor servită cu multă gheață și umbreluțe. O băutură lejeră și foarte dulce de asemenea.
  7. Orgasm – un deliciu fin realizat din lichior de cafea, lichior irlandez cremă și amaretto. E o bautură ce cu siguranță va fi comandată de către doamne după evidentele chicoteli și roșitul în obraji 😀 .
  8. Tequila Sunrise  fiind realizat din tequila, suc de portocale și sirop de rodie, acest cocktail va fi cu siguranță unul pe placul invitaților tăi.
  9. Green Apple – un cocktail non alcoolic care conține suc de mere, zahar, lime și sirop curacao. O băutură chic potrivită atât pentru doamne cât și pentru domni.
  10. Blue Angel – e un star la capitolul cocktails datorită culorii și fii sigură că mulți invitați îl vor încerca cel puțin din pură curiozitate. E o combinație de suc de grepfruit, ananas și faimosul sirop albastru curacao.

Indiferent de alegerile pe care le vei face poți oricând să personalizez meniul de cocktails cu băuturi în culoarea aleasă pentru nunta ta sau noi idei propuse de către barmanul vostru. La acestea se adaugă evidentele shots și să nu uităm de clasicele: vin, țuică, pălincă, afinată sau vișinată după caz 🙂 .

Cam asta e pentru azi și ce îți propunem noi. Ne-ar plăcea să știm de la tine ce alte rețete delicioase de cocktails ai mai încercat pe la nunți, așa că hai la un pahar de vorbă în secțiunea de comentarii 😀 .

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.