Tort de nunta – intre idei si fantezie

Tort Nunta Roz Pal si Model Floral

Intre creativitate si vise, fiecare mireasa si mire nutreste dorinta ascunsa a unui tort de nunta perfect, care sa fie pe placul tuturor invitatilor si sa aiba acel ceva unic, ce ii va face pe nuntasi sa vorbeasca despre el pentru mult timp de acum inainte…

Tortul de nunta este un element mult asteptat; oricat de bogat ar fi meniul de nunta, fiecare dintre noi va sti ca trebuie sa rezerve un loc aparte in apetit pentru mica bucurie delicios de dulce – tortul miresei.

Prezentat in mod majestuos tortul de nunta vine incununat cu artificii si este insotit de minunatul cantec “Multi ani traiasca!”. Traditia tortului de nunta dateaza din vremuri antice, insa incepand cu secolul 19 (cand este inventat frigiderul) acesta devine tot mai majestuos, o adevarata opera de arta am putea spune.

Sunt si cateva superstitii ce invaluie tortul de nunta intr-un mister aparte:

– mireasa care va taia tortul singura, va duce toata povara casniciei pe umeri, iar mirele si mireasa care vor taia impreuna tortul vor avea o viata plina de intelegere si de belsug;

– daca mireasa va gusta prima din felia de tort, aceasta va avea in curand copii.

Stim ca tortul de nunta este o decizie foarte importanta, trebuie sa fie perfect, iar varietatea torturilor este depasita doar de limita imaginatiei maiestrului patiser. Asa incat iti oferim un mic rasfat vizual cu cateva modele de tort de nunta deosebite.

Tu cum ti-ai dori sa arate tortul tau de nunta? Poti sa ne scrii in sectiunea comentarii si noi te vom ajuta sa gasesti tortul mult visat.

Sursa imagini: Pinterest.

You may also like

7 Comments

  1. Va rog sa-mi dati o idee pt un tort cu tema. As vrea sa fie ceva legat de meseria mea (asistent medical)si meseria mirelui(sofer tir)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.