Travel in Bucovina

Gura Humorului Manastirea Voronet

“Nicaieri nu-i ca acasa!” – acasa sunt oamenii care te iubesc si te asteapta cu dragoste in suflet. Am inceput cu acest proverb pentru a va reaminti ca oricat de departe veti fi de casa, nu va fi loc mai primitor pe pamantul asta decat acela unde cei dragi te asteapta.

Traim intr-o tara minunata, asta o spun toti strainii care ne calca hotarele, dar nu o spunem si noi… cautam in fiecare an noi oportunitati de a vizita ce au altii si nu dam doi bani pentru a vedea minunatele peisaje autentice romanesti. In acest sens Mireasa Buclucasa isi propune sa va faca cunoscute cateva zone traditionale romanesti pline de farmecul autentic al stramosilor nostri, care va vor inspira pana in maduva oaselor cuvintele – sunt mandru ca sunt roman!

Incepem asadar mica noastra incursiune cu o statiune mica de munte in Bucovina, numita Gura Humorului. Aici veti fi intampinati de oameni deosebiti si locuri cu traditii unice. Bucovina este renumita pentru traditiile pastrate de a lungul timpului, casele sunt din lemn si cu arhitectura unica, peisajul ce te inconjoara este presarat cu munti mai mari sau mai mici, iar pentru un rasfat total poti incerca din bunatatile bucovinene care iti lasa gura apa.

Bucovina va ofera posibilitatea unui turism atat religios cat de relaxare. Aici pot fi vizitate circa 90 de manastiri, din care cele 5 manastiri cu picturi externe aflate in patrimoniul UNESCO: Voronet, Humor, Arbore, Sucevita si Moldovita. Renumite in lume pentru unicitatea acestora dar si pentru albastru de Voronet, o culoare unica, aceste manastiri reprezinta un simbol al dainuirii neamului romanesc si a ingenuitatii acestuia.

In Gura Humorului cu toate ca este un oras mic puteti practica o multime de activitati, partia de schi este generoasa, mers cu sania trasa de cai, piscina acoperita sau patinuar pe timp de iarna, iar vara va puteti delecta cu pescuitul de pastrav, paintball sau calarit. Tot aici puteti gasi minunatele oua incondeiate de Paste, unice pentru stilul si migala cu care sunt realizate.

Daca veti trece prin Gura Humorului va recomandam un mic colt de rai plin de bunatati si minatii, dar si de oameni cu traditie care va primesc cu mare drag in sanul familiei si al tinului bucovinean – Pensiunea Loredana. Aici veti gasi pe Catalin si sotia sa, dar si batranul Max, tovaras al copiilor, care va vor pune pe masa mancare cu dragoste si un pahar de afinata cu gust divin. Catalin este si un excelent ghid asa ca puteti sa apelati cu incredere pentru un tur al manastirilor, veti fi intr-o companie excelenta.

Bucovina – un loc unic ce merita vizitat! Dar voi ati fost in acest minunat tinut? Ce v-a fascinat la acest loc?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.