Un buchet de mireasă cu dalii (gherghine)

buchet-de-mireasa-dalii-ghergine-bujori-si-trandafiri-roz

Vorbim astăzi cu miresele îndrăznețe, visătoare dar și cu cele foarte sentimentale și gingașe. Pentru voi venim cu propunerea de buchet de mireasă – dalia sau gherghină așa cum este cunoscută pe pământul nostru natal.

Așadar de ce dalia? Ei bine această plantă aș putea spune că este în trend peste hotare în acest moment și face parte din alegerile multor miresici. Desigur numele de gherghină personal nu îmi transmitea nimic special, însă căutând mai amănunțit pe internet am ajuns să descopăr frumusețea acestei flori și de asemenea potențialul pe care îl are pentru un buchet de mireasă.

Așadar vă povestesc pe scurt de dalia (eng. dahlia). Această floare își are originea în Mexic și este o plantă destul de întâlnită și pe meleagurile noastre. Aceasta vine în multe forme și culori. Pot  fi flori pitice, cu petale mai late sau mai ascuțite, bătute și rotunde. După cum puteți vedea în galeria de imagini de mai jos preferatele noaste sunt daliile cu corola mai mare :D, dar clar fiecare miresică cu gusturile ei. În culori dalia vine cu o varietate de nunțe: alb, galben, roz, portocaliu, roșu și mov.

Ceea ce îmi place cel mai mult la această floare este că arată bine în multe ipostaze. Fie că alegi un buchet clasic, sau o combinație rustică cu flori și plante inedite cu siguranță vei avea un buchet de mireasă inedit. Pentru voi am ales combinații între dalia și trandafiri, mini rose, bujori, echinaceea, anemone sau cale. Însă, după cum spuneam, poți găsi o multitudine de combinații și cu siguranță buchetul tău va avea impactul și aspectul unic pe care le dorești.

Ce mai e bine de știut despre dalia (gherghină) este faptul că aceasta înflorește din iunie până în octombrie așa că o poți găsi foarte ușor la orice florărie, fără a face o gaură în bugetul de nuntă. În mare, un fir de dalia ar costa între 8 și 10 lei, în funcție de tipul de floare dorit.

Am observat că o mare grijă a miresicilor este rezistența florilor și de aceea multe dintre voi aleg trandafirul, însă există și alte opțiuni către care vă puteți orienta. Spre exemplu dalia este o floare rezistentă, chiar și la căldură, așa că te vei putea bucura de un buchet de mireasă inedit pe tot parcursul evenimentului.

Una peste alta, momentan cred că această floare este încă o alegere pentru voi, cele mai îndrăznețe, varianta clasică fiind evident trandafirul. Cu toate acestea credem că dalia (gherghina) poate fi o alegere deosebită pentru miresicile care sunt în cautarea unui buchet de mireasă gingaș sau foarte romantic, în culori deschise, până la buchetul de mireasă opulent și îndrăzneț în culori tari precum sunt roșu și mov. Însă alegerea depinde foarte mult și de preferințe cât și de tema nunții.

Așteptăm părerea voastră legată de propunerea de astăzi. Vă plac sau nu daliile?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.